„Falstaff Show“, la Teatrul Naţional Iaşi

„Falstaff  Show“, o comedie în regia lui Ion Sapdaru, gândită de acesta ca un colaj de scene din „Henric IV“, „Henric V“, „Nevestele vesele din Windsor“, de William Shaekespeare şi „improvizaţii actoriceşti”, a adus zâmbetul pe buze tinerilor ieşeni. Reprezentaţia a avut loc week-end-ul trecut, la Uzina cu Teatru, o sală mică, cu scaune de lemn ce e drept, dar călduroasă şi foarte primitoare în acelaşi timp.

Ion Sapdaru a gândit acest colaj ca un permanent dialog între actori şi sală, lucru care i-a încântat foarte mult pe copii şi care le-a captat atenţia pe tot parcursul piesei.

Spectatorii au ajutat actorii implicându-se în crearea decorului (scena în care Falstaff şi tovarăşii săi jefuiesc un grup de nobili, pentru a fi apoi atacaţi de prinţul Hal), o experienţă interesantă şi inedită pentru ei totodată.

Din distribuţie fac parte marii actori ai Teatrului Naţional, Daniel Busuioc, care îl interpretează pe John Falstaff, Radu Ghilaş – Prinţul Henric, Constantin Puşcaşu – Bardolph, Gelu Zaharia – Domnul Ford, un negustor, Diana Chirilă – Hangiţa, Horia Verive s- Poins, Constantin Avadanei – Armaşul, Emil Coşeru – Judecătorul, Toma Moraru – Pajul Robin şi Catinca Tudose – Doamna Ford.

Toţi depun un mare efort şi emană o energie considerabilă pentru a atrage atenţia publicului.

Spectacolul se învârte în jurul lui Falstaff, un personaj complex, vanitos şi inocent, plasat în cadrul unei lumi cavalereşti. Şi, din simplu personaj, el este ridicat la rangul de maestru de ceremonii. Când puterea îl determină pe prinţul Hal să îşi renege prietenul, Falstaff reuşeşte să joace pentru ultima oară rolul de măscărici, după care moare.

Totodată, piesa face trimitere la criza economică, ce a determinat limitarea bugetului destinat punerii în scenă, condiţii în care s-a tăiat din text, lumini şi sunet… Chiar şi aşa, publicul nu s-a plictisit şi cu siguranţă a plecat din sala de spectacol cu o impresie bună.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *