Şeful meu mă hărţuieşte. Ce să fac?

Victimele hărţuirii sexuale sunt, în cea mai mare parte, femeile. Teoretic, hărţuirea sexuală la locul de muncă trebuie reclamată, dar nu orice persoană are curajul să o facă, mai ales că nu este foarte uşor de demonstrat. Cornelia este din Piatra Neamţ, are 23 de ani, se află la primul ei job şi se confruntă cu astfel de probleme.

,,M-am angajat de un an de zile la o firmă pe un post de secretară, însă mai ţin şi locul colegilor plecaţi în concediu uneori. Sunt o fire comunicativă, îmi place să ajut şi să învăţ. Nu am competenţe mari, dar îmi place să fiu de folos, nu să stau degeaba. Este adevărat că s-au făcut de foarte multe ori glume deplasate la adresa mea, cu conotaţie sexuală, dar am tot trecut peste, crezând că sunt la început, că se vor opri, că vor vedea ce fel de persoană sunt. Din păcate, lucrurile au continuat, iar în ultima vreme şeful meu mă soarbe din priviri, este mereu lângă mine când are ocazia, îmi zâmbeşte, mă cheamă cu cafeaua în fiecare dimineaţă în birou, îmi pune tot felul de întrebări şi îmi face complimente peste complimente. Sunt convinsă că vrea mult mai mult. Am încercat să fiu amabilă, dar văd că se îngroaşă gluma. Dacă reacţionez, mi-aş pierde locul de muncă. Nu ştiu ce să fac!”, ne mărturiseşte Cornelia.

Draga mea, practic există două variante: fie te complaci în această situaţie, pentru că vrei job-ul şi eşti conştientă de asta, fie discuţi cu şeful tău deschis şi îi spui că te deranjează comportamentul său. Pe de altă parte, poate că sunt doar simple glume pentru a vedea reacţia ta. În orice companie există o astfel de atmosferă. Glume la adresa unor persoane, adresări mai deocheate, bârfe şi multe altele. În ultimă fază, procesul şi demisia sunt o cale de scăpare dacă există abuzuri repetate şi tratamente ofensatoare, dar ai nevoie de dovezi pentru a fi credibilă.
Nu trebuie să îţi fie ruşine, să tolerezi ceea ce ţi se întâmplă. Nu se merită. Ai şi tu demnitatea ta, femeie!

V-am pupat, hai pa!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *