„Germanii ne-au luat viaţa, iar ruşii, sufletul!”

Deşi au trecut decenii bune de la ultimul război mondial, evenimentele teribile şi de neînţeles încă pentru civilizaţia occidentală, încă suscită interesul. Din fericire, şi generaţia tânără este pasionată de istorie, mânată de dorinţa de a desluşi misterele trecutului. Un astfel de exemplu este Armand Sadowski, un tânăr în vârstă de 18 ani, care, împreună cu tatăl său, Liviu Sadowski, a publicat o lucrare despre liderul nazist, Adolf Hitler, intitulată „Operaţiunea Schulung – Lovitura de Poker pentru Hitler”. Documente diplomatice inedite”. Acesta este primul volum ai tânărului, lansat chiar de ziua sa de naştere, 24 ianuarie:

“Consider că armata comunistă nu a fost judecată suficient. Cartea tratează un moment sensibil din istorie, însă sunt multe documentare care au o părere mult mai verticală în ceea ce priveşte alianţa dintre Germania şi Rusia, şi schimburile de evrei care le făceau în acele timpuri”, ne spune Armand.

Tânărul a mărturisit că este pasionat de istoria modernă a României şi istoria medievală a Japoniei şi că, după terminarea liceului la Bucureşti, vrea să urmeze Facultatea de Istorie, la Iaşi. Tatăl tânărului, Liviu Sadovski, cel de-al doilea autor al cărţii, dezvăluie că, deşi este plecat de 22 de ani din Iaşi, acest oraş îi va rămâne mereu în suflet:

“Sunt ieşean, dar locuiesc în Bucureşti. După 22 de ani vin să lansez prima mea carte alături de fiul meu, pentru că Iaşul are întâietate culturală. Totodată, sunt şi polonez la origine, şi îmi amintesc un citat pe care tatăl meu îl spunea mereu: <Germania ne-a luat viaţa, şi ruşii ne-au luat sufletul>. Evoluţia lui Hitler se credea a fi de neoprit, dar acest lucru ar fi fost posibil, fără vărsare de sânge”.

Volumul este o cercetare a motivelor care au dus la declanşarea celui de-al doilea război mondial, o lucrare deschisă nu doar pentru cititorii avizaţi, ci şi pentru studenţi şi cei care vor să afle dedesubturile acestei perioade istorice.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *