„Robinsonii” din Consiliul Judeţean

Constantin Adascalitei

Constantin Adascalitei

Din confortul birourilor lor, cu secretară la intrare, aer condiţionat şi camere de supraveghere la uşă, cei doi vicepreşedinţi ai judeţului, Constantin Adăscăliţei  şi Victor Chirilă, se mută la cort, asemenea hunilor porniţi la război sau, de ce nu, a corturarilor.

Senin afară, iarbă verde, un grătar, o duduie cu picioarele ieşite indiscret de sub fustă… Ce poate fi mai comod şi relaxant?

„Odată mutaţi la cort ne vom deparazita cu siguranţă de ce ne-au băgat ăia prin birouri. Bine că nu dormim ca Simirad în birou, să ne fi implantat ceva şi în noi. Ne vom instala în cele două corturi precum golanii din Piaţa Universităţii, până ce instituţiile statului ne vor răspunde la nişte întrebări, pentru că, până acum, am fost hăituiţi mai ceva ca câinii (n.r: cacofonie administrativă) comunitari şi nu ni s-a dat nici un răspuns”, a spus Victor Chirilă.

Victor Chirila

Victor Chirila

Pentru a-şi începe aventura la cort, cei doi au fost văzuţi printr-un supermarket din Baza 3 în căutare de pălării mexicane, saci de dormit, măsuţe pliante, table şi şezlonguri.

„În faţa corturilor vrem să amplasăm o măsuţă de la care să vindem bilete pentru cei ce vor să ne viziteze birourile. Vom declara „Luna uşilor deschise”, acţiune în cadrul căreia, oamenii interesaţi să vadă cu ochii lor găurile din pereţii unde am avut camere, vor fi conduşi în grupuri de câte 10+20, de mine sau de Costel. Aşa o să facem şi noi un ban cinstit să nu mai zică spionul Simirad că suntem plătiţi degeaba şi nu avem atribuţii. Vom lansa un circuit turistic, chiar de-a lungul firului care alimenta camerele video. Deocamdată nu ştim dacă vom avea acces la centrul de comandă, de unde Simirad ne urmărea fiecare mişcare”, a spus vicepreşedintele de Bârnova, epigramistul Chirilă.

Pentru a avea contacte pe linia din birou, cu avocatul Stiblea, cu vreun eventual apel de la DNA, sau cu dragii primăraşi din teritoriu pe care cu atâta drag îi mai trainereau cei doi, din când în când, unica secretară a demnitarilor autoexilaţi va scoate capul pe fereastră şi-i va striga ca pe doi năzdrăvani care au citit prea multe cărţi de aventuri: „Costeluş!!! Victoraş!!! Haideţi că a venit shaorma”.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *