„Romancierul” tăcut şi… unghiile murdare

Se spune că ziariştii cu pretenţii artistice sunt persoane dificile, care preferă să trăiască într-un univers propiu, fiind incapabile de a se adapta la societate, motiv pentru care aspectul fizic se află pe un plan secund (n.r.: idee preluată din „Joc secund” a lui Barbilian, alias Ion Barbu).

Bineînţeles, nimeni nu poate condamna acest lucru, însă, în momentul în care ai de susţinut un discurs la o lansare a propiei cărţi, cred că se merită să faci un minimum de efort, pentru a nu veni cu… unghiile murdare. Aşa s-a întâmplat, la Iaşi, cu ziaristul-romancier Stelian Tănase. Cu pretenţiile specifice unui cetăţean de Bucale, jurnalistul s-a prezentat în faţa publicului cu unghiile murdare şi roase, pe deasupra.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

Evenimentul a avut loc la librăria „Avant-garde”,  joia trecută, într-un spaţiu restrâns, la care au participat şi scriitorul Liviu Antonesei, criticul literar Antonio Patraş şi Daniel Şandru, moderatorul întâlnirii.

Volumul lui Tănase, „Moartea unui dansator de tango“, mărturiseşte – ne spune autorul – evoluţia sa ca scriitor care s-a datorat, în principal, societăţii româneşti de după ’89, simţind nevoia “să spun poveşti, să scriu ficţiuni pentru că, în definitiv, toată viaţa mi-am dorit să fiu romancier”.

Incidentul cu unghiile murdare nu ştim dacă a fost de la cerneală sau de la dezinteresul faţă de propria persoană, însă am fi preferat puţină atenţie la detalii. Adică, aşa cum s-a întâmplat cu Realitatea, nea Stelică! Una pe cablu şi alta e la Casa Presei.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *