Boc dă tonul modei în PDL: cravata verde

Colecţia guvernamentală de toamnă-iarnă

Premierul Emil Boc, acest pionier în treburi guvernamentale pe care nu le înţelege nimeni, a dat tonul de la Iaşi unei noi mode pentru PDL. Şeful democrat-liberalilor a lăsat de izbelişte culoarea revoluţionară (portocaliu) şi s-a afişat cu o cravată verde, dând astfel un semnal clar supuşilor săi care sperau să fie aleasă o altă culoare pentru imaginea partidului.

“Am cravata mea, sunt premier/Şi mă mândresc cu ea, sunt premier/Verde înrourat, zălog şi legământ/Întâiul meu cuvânt de premier…”, le-a trasmis Boc, amuzat evident, consilierilor săi înainte de a păşi falnic în Târgul Ieşilor.

“Faceţi curat în dulap şi aruncaţi tot ce este portocaliu, cravate, geci sau tricouri. Daţi comandă de lighene şi găleţi noi, verzi, cele portocalii daţi-le la adăposturi”, a mai spus Boc, potrivit unor surse credibile, la întâlnirea avută cu liderii politici ai PDL Iaşi.

Bani cu ţârâita de la Guvern pentru Delphi

Motivul vizitei premierului la Iaşi a constat în deschiderea oficială a fabricii Delphi, o investiţie de peste 155 milioane euro. Deşi statul român a sprijinit fabrica cu doar şase milioane euro, Boc nu a ratat momentul să facă propagandă actualei guvernări, confiscând pentru câteva minute sărbătoarea americanilor.

“Mai bine ar da şi restul banilor decât să vină să se laude…”, s-a auzit o voce a unui şef de la Delphi, în timp ce Boc lăuda politicile Guvernului şi arunca praf în ochi ziariştilor cu problematici de buget.

Demn de precizat este că statul ar fi trebuit să dea până acum 24 milioane euro celor de la Delphi, conform acordului semnat în urmă cu ceva timp. În comparaţie, Guvernul a oferit companiei Ford sute de milioane euro, constând în ajutor de stat.

“Nici Guvernul nu a stat deoparte la această investiţie. Este o investiţie de 140 milioane euro şi o bucurie pentru Iaşi şi România”, a spus Boc, arătându-şi limitele în a reţine cifre.

Boc a întârziat cu aproape o lună de zile deschiderea unei noi linii de producţie la fabrica Delphi, criza împiedicându-l să apară la Iaşi la mijlocul lui octombrie, atunci când era anunţată iniţial inaugurarea fabricii. Dar ce nu fac americanii pentru premierul nostru!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *