120-150 milioane lei/lună!?

Incredibil, dar adevărat! Costi Neagu ridică de la stat, mai precis de la ANCOM Iaşi, un salariu nesimţit de 120 – 150 milioane pe lună. Ce face el pentru aceşti bani? Freacă menta! Şi chiar dacă nu ar freca-o, tot ar însemna că ridică un salariu mai mare decât preşedintele României! Dar cine este acest Costi Neagu? Noi ştim că a fost şoferul lui Dan Cârlan, fostul senator şi fost preşedinte al organizaţiei judeţene de la Iaşi a Partidului Democrat Liberal. Pentru talentele sale politice şi devotamentul faţă de partid, Costi Neagu a candidat la alegerile trecute pentru un mandat de deputat în colegiul Nicolina – CUG, dar a pierdut la redistribuiri în faţa liberalei Cristina Dobre. Apoi a plecat la Bucureşti unde a reuşit să se ia în clonţ cu Elena Băsescu – EBA. Aşa că a primit un şut în cur. Dar cum orice şut în cur poate fi un pas înainte, Costi Neagu a aflat pe propria piele că zicala chiar funcţionează! Şi-ncă ce bine!

Neagu Costi

Neagu Costi

Plecat din scaunul de şofer al lui Dan Cârlan (pe-atunci senator de Iaşi), Costi Neagu a fost propulsat politic în postul de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport. Şi-a dat demisia cam în jumătate de an! Dar de ce?

“N-am mai avut o… cum să vă spun… o satisfacţie profesională, asta e! Nu a ţinut de aspecte economice, e mai complicat… Pe lângă asta a născut şi soţia mea al doilea copil şi nu aş fi putut să-l aduc în Bucureşti”, spune Costi Neagu despre plecarea din Minister.

La Ministerul Tineretului şi Sportului, lumea bârficioasă zice altceva: ieşeanul Costi a luat-o în freză de la nimeni alta decât… Elena Băsescu! EBA, aşa cum e ea, a mirosit repede ce hram şi ce pregătire are băieţaşul nostru şi, cât ai ai spune „boc”, Costi s-a trezit din nou la Iaşi. Şi nu oricum, ci pe postul de… director la ANCOM Iaşi (Autoritatea Naţională pentru Reglementarea în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei).

“Cum interpretaţi dumneavoastră o altercaţie? Credeţi că îmi permit să am altercaţii cu Elena Băsescu? Asta cum o interpretaţi? Elena Băsescu e şi colega mea de partid…”, spune, cu o jumătate de gură, Costi Neagu, care refuză, totuşi, să divulge motivul real pentru care s-a întors acasă cu coada între picioare. Oficial, a revenit la Iaşi pentru a fi mai aproape de familia numeroasă.

Salariu Top Secret (+100 milioane/lună)

Să nu credeţi că, venind acasă, Costi a nimerit-o rău. Nu, absolut deloc! Sursele noastre spun că, deşi postul de conducere nu prea e de competenţele sale, salariul e unul de invidiat pentru un bugetar: între 120 şi 150 de milioane lunar. Oficial, ne chinuim de vreo trei săptămâni să-l aflăm şi… nu reuşim. Site-ul ANCOM are „în construcţie” pagina cu Declaraţii de avere. Ciudat! Oare ANI ştie de acest lucru? Chiar Costi Neagu ne-a mărturisit că nu ne poate spune ce venituri are pentru că… „sumele sunt confidenţiale, lucrând într-un regim special”. Etete! Pe bani publici mai sunt astfel de „confidenţialităţi”? Şi în plus, spun sursele noastre, tânărul nici nu prea dă pe la lucru pentru că imaginea sediului aflat în renovare îl demoralizează.

Cu toate acestea, chiar dacă a pierdut la limită fotoliul de deputat (a candidat pe Colegiul CUG, în urmă cu trei ani, când îţi făcea campanie stând la terasă, la o cafea cu contracandidatul său Cătălin Ivan, de la PSD) şi a mai şi luat-o în freză pe la Bucureşti, Costi a ştiut să cadă mai tot timpul în picioare…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *