40 de grade la umbră. Jurnal de Cotroceni (III)

„Bârfa de Iaşi” a interceptat câteva file din jurnalul preşedintelui Traian Băsescu. Iată ce am citit:

–          Am visat urât azi – noapte. Se făcea că Antena 3 cumpărase drepturile de difuzare ale Mondialului din Brazilia. Când m-am trezit, lac de sudoare, am văzut că Mondialu’ chiar era la Antena 3! Dar nu ştiu ce făcea şi Mircea pe acolo, ce căuta în cadru? L-am sunat şi l-am întrebat: „Mirceo, ce faci, frate, faci o miuţă la Gâdea-n platou?” Iar el îmi zice: „Nu, Traiane, m-au prins ăştia în ofsaid, cu prima de joc ascunsă-n gheata de aur pe care mi-a dat-o finu’ Bercea. Acum sunt treizeci de zile în cantonament la Dinamo, mânca-ţi-aş! Nu vii şi tu să dăm nişte pase?” Nu m-am dus, am preferat să jonglez balonul în sala de conferinţe de la Cotroceni, prostind ziariştii că F.C. Varanu a intrat cu talpa-n justiţie.

–          Tot nu-mi găsesc un croitor ca lumea. Cineva mi-a recomandat-o pe Irina Schrotter, modista de la Iaşi care cică mai bagă acu’ şi-n politică dacă are chef. M-am întâlnit cu tipa, care mi-a prezentat nişte modele. Alea cu dungi mi-au plăcut, dar i-am zis că le prefer pe alea orizontale, marinăreşti.

–          Acum, ce să zic, parcă am intrat în săptămâna chioară. Văd că şi ginerele ăsta al meu, Pricop, îşi face de cap pe la procuratură. Al naibii, tocmai de la urmaşii Brătienilor şi-a găsit să cumpere nişte terenuri pe care apoi să le şmenuiască. Un motiv în plus să rad Peneleul de pe faţa pământului agricol.

–          Îmi plac băieţii ăştia de la B1. Au început să fie ca Radio Erevan. Cică, de fapt, Mircea a dat, nu a luat. Tre’ să-i fac cinste lui Turcescu cu nişte whisky. Lui Pora nu ştiu ce să-i dau, mi-e că trebuie să-mi golesc tot congelatorul ca s-o pot mulţumi.

–          Încep să mă gândesc serios ce-o să fac la toamnă. E nasol să ies la pensie aşa, fără nişte focuri de artificii, fără să se lase cu câteva capete sparte, vreo lovitură de stat, ceva… Doar n-o să plec ca Iliescu şi Constantinescu, cu „au revoir” şi alte delicateţuri franţuzeşti. O să mă văd diseară cu Nuţi şi poate îmi dă nişte idei. Adevărul e că femeia asta stârneşte Crucişătorul Potemkin din mine!

–          Nu prea-mi place chestia asta, să o am pe Camelia Bogdănici, un oftalmolog, şef la filiala PMP din Iaşi. Ar fi în stare să-mi găsească picătura de whisky pe fundul ochiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *