40 de grade la umbră. Jurnal de Cotroceni (IV)

Aflat în delegaţie la Bucureşti, în urma unei vizite la Palatul Cotroceni, un reporter “Bârfa de Iaşi” a intrat în posesia câtorva pagini din jurnalul preşedintelui Traian Băsescu. Iată conţinutul acestora:

–          Am văzut pe net o poză cu fraierul ăla de preşedinte al Uruguayului, cum stă la coadă la doctor, cot la cot cu toţi amărăştenii. Ăsta strică piaţa, dom’le! Păi cum mi-ar fi stat mie, ditamai preşedintele, să mă duc pe arşiţă, tocmai la bufet, cu sticlele goale de bere ca să iau garanţia pe ele? Sau să mă urc treaz la volan, ca toţi agaricii. Sau, în loc să mă fi dus la Viena, să-mi fi tratat sciatica frecându-mă cu nămol la Techirghiol, printre balabuste şi plozi care fac pipi în găletuşe.

–          Băi, ce-mi place cum au muşcat-o liberalii! Acum stau pe budă la Cotroceni şi citesc ziarele, iar râsul care mă buşeşte mă ajută la purgaţie. Cică şi Antonescu vrea să fie preşedintele României, dar şi Johannis. Iar ăla micu’, Boc, face mişto de ei şi zice că fuziunea liberală trebuie să poarte numele de PDL, hă hă hă! Pe de altă parte, m-a întristat vestea că nişte neica nimeni strâng semnături ca s-o propună pe Macovei la Cotroceni. Ce naiba, nici în partenerii de şpriţ nu mai poţi avea încredere!

–          Trebuie să mă duc să fac ordine la Iaşi, dar nu ştiu când mai am drum pe acolo. Aşa cum a subliniat şi Nuţi într-o postare pe Facebook, PMP n-are nevoie de doctori în conducere. Iar madam Bogdănici de la Iaşi fix aia e, doctor! Eu am încredere în flerul lui Nuţi, nu mă pun cu muierea. Bine, Nuţi are ce are cu doctorii de Sorbona, iar cum Bogdănici e doar doctor de ochi, poate că o mai iertăm. Totuşi, e bine să fiu prudent. Eu mai umblu cu nişte parale parandărăt, iar cum banu’ îi ochiul dracului, parcă văd că mă trezesc cu lupa oftalmoloagei Bogdănici pe teancul de euroi.

–          Veşti bune, dar şi proaste, de la Paris. Aflu că piticul ăla care făcea instrucţie cu mine pe la summituri, Nicolas Sarkozy, a fost reţinut de poliţie pentru trafic de influenţă. Pe de o parte, mă bucur că caraghiosul ăla stă la răcoare vreo câteva zile, pe de altă parte, sper ca DNA-ul nostru să nu devină prea francofil până la alegeri, dar, mai ales, după.

–          Văd că Ponta a stabilit data alegerilor prezidenţiale pe 2 noiembrie. Cum ziua mea e pe 4 noiembrie, înseamnă că voi avea trei zile de matrafoxare. Iar dacă voi simţi nevoia să dau la boboci, voi mai ieşi la câte o conferinţă de presă.

–          Azi am inspectat tunelul la care lucrează băieţii de la SPP. Mi-au spus că în vreo patru luni ajung pe la Târgovişte. Trebuie să urgenteze lucrările, măcar să treacă de unitatea militară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *