A dat cu «mătura» după Băsescu

Noua Administraţie Prezidenţială nu vrea se pare să mai aibă nimic în comun cu “epoca” Traian Băsescu, aşa că, în ultimele săptămâni, s-au făcut schimbări radicale la Palatul Cotroceni.

Rigurozitatea şi meticulozitatea noului preşedinte Klaus Iohannis şi-au pus amprenta nu numai pe comportamentul personalului de la Cotroceni, care se mişcă acum ca un ceas elveţian, ci şi pe aspectul instituţiei. Astfel, conferinţele de presă nu mai au loc în vechea sală de conferinţe de la subsol, ci în sala cea mai mare din Palat, Sala Unirii, unde au loc şi recepţiile oficiale ale preşedintelui.

Mai mult, în sala rezervată jurnaliştilor, unde odinioară tronau fotografii din “epoca Băsescu”, care îl imortalizau pe fostul preşedinte alături de maimarii lumii – George Bush, Angela Merkel sau Jose Barosso – au fost luate de pe pereţi şi duse într-un depozit la subsol. O altă schimbare majoră este legată şi de modul în care sunt tratate evenimentele preşedintelui României.

Siglă nouă la Cotroceni

Mai nou, la Cotroceni, nimeni nu mai intră cu aparate foto sau cameră de luat vederi. Cine vrea imagini din interiorul palatului le poate folosi doar pe cele oficiale. Telefoanele mobile stau pe modul silenţios întotdeauna atunci când îşi face apariţia Klaus Ioahannis. Chiar şi sigla Administraţiei Prezidenţiale a fost retuşată, aceasta fiind mai mică decât cea anterioară.

O nouă apariţie de senzaţie a primei doamne

O apariţie de senzaţie ieri, la Palatul Cotroceni, ea întâmpinându-i pe oaspeţii soţului său într-o ţinută protocolară. Carmen Iohannis a purtat un sacou cambrat şi o fustă până deasupra genunchilor, închisă cu câţiva nasturi pe piciorul stâng. Hainele au avut şi puţin auriu, asortat la pantofii cu toc, tot cu reflexe aurii. Prima doamnă a dat o pată de culoare ţinutei cu o eşarfă viu colorată. Klaus Iohannis l-a primit ieri la Palatul Cotroceni pe omologul său turc Recep Erdogan şi pe soţia acestuia, Emine. Cei doi oaspeţi au fost nevoiţi să-şi scurteze vizita din cauza atentatelor din Istanbul, în care un procuror şi-a pierdut viaţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *