Bârfoteca veselă: cântec, joc şi voie bună

O licitaţie de la judeţ: La direcţiunea de drumuri judeţene se face zilele astea o mega licitaţie. Scopul:  identificarea unei firme care să facă reparaţia drumurilor judeţene pe 2015 şi 2016. Suma pusă la bătaie e de câteva milioane de euro, bani care nu-s de lepădat. Trei observaţii am avea noi de făcut aici. Prima: licitaţia se organizează foarte târziu, dacă vor fi contestaţii, lucrările vor începe abia la toamnă. Doi: hazliu, plombele au fost măsurate în hectare. Se estimează, astfel, că în tot judeţul ar fi necesare vreo 30 hectare de plombe. Mişto, nu? Iar trei la mână: deşi licitaţia nu s-a pornit încă, noi deja ştim câştigătorul. Vi-l spunem şi vouă, dar staţi să mai strângem nişte detalii.

Planurile secrete ale unui medic celebru: Cel mai cunoscut medic al Iaşului e în fierbere. După ce, în doar câteva săptămâni, a pierdut aproape toate funcţiile ce l-au făcut vedetă (reftor la şcoala de doftori, şef al colegiului doftorilor din ţară), colac peste pupăză a primit şi-o condamnare, cu suspendare, într-unul din dosarele aflate pe rol. Totuşi, medicul nostru pare concentrat, pe mai departe, pe jocurile de putere ce se duc la şcoala de doftori a Iaşului. El vrea cu tot dinadinsul să-şi pună pupila în funcţie, pe Zoe, cea care are, la rândul său, probleme penăloase. Ei, manevra ar fi că următoarea: Zoe să fie bărbată şi să câştige alegerile de reftor, iar din umbră şcoala să fie condusă tot de inegalabilul nostru medic. Fain planul, nu?

Cine pleacă ultimul, să stingă lumina: Una scurtă, că prea mult nici n-avem a zice, de la poporul pmp-ist, băsescienii Iaşului. Informaţiile care ne-au parvenit, evident că pe surse, arată o imagine dezolantă la filiala locală a partidului fostului preşedinte al României. Sunt voci care afirmă că e chiar posibil ca activitatea ţărăniştilor ieşeni să fie mai intensă decât cea a pmp-iştilor. Ăia doi-trei care mai trec pe la sediul pmp-ului sunt disperaţi şi dezorientaţi. Nu ştiu încotro s-o apuce pentru că le e şi lor clar că partiduleţul e în disoluţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *