Abuz de încredere. S-a lepădat MRU de Băsescu?

Şoc pe Facebook! Mihai Răzvan Ungureanu a îndrăznit să-i ia faţa lui Băsescu. Iată ce a postat premierul unguent: „Mihai Răzvan Ungureanu, cu 23,7%, în faţa lui Băsescu – 22,1% la capitolul încredere”. Păi cum vine asta, MeReU, nici n-au cântat sondajele de trei ori şi deja te-ai lepădat de Băsescu? Imediat după această postare, Băsescu l-a sunat pe MRU și l-a chemat degrabă la Cotroceni. La discuție a participat și un reporter al Bârfa de Iași, ascuns printre cărțile din bibliotecă.

Traian Băsescu: Poftim, ia loc. Deși ar trebui să te țin în picioare, eventual la colț, pe coji de nuci. Dar cum îți permiți, dom’le, să te dai mare pe Facebook, că ești în fața mea la capitolul încredere?
Mihai Răzvan Ungureanu: Șefu’. Să-nlemnesc dac-a fost cu intenție. De fapt, nu am pus eu acea postare pe Facebook.

Dar cine?
Un consilier de-al meu. Știți, eu mă dădusem cu niște cremă pe mâini și așteptam să se usuce. Și l-am pus pe el să scrie.

Dar tu ești chior? Bine, observ că porți ochelari, dar totuși n-ai văzut ce prostie a scris?
Domnule președinte, mi-e rușine…

Ce?
Eu, să vă spun sincer, stăteam un pic întins pe canapea că, după ce mi-am dat cu cremă pe mâini, mi-am pus și două felii de castravete pe pleoape, știți, se zice că fac bine la ten, hidratează pielea.

Cum? Castraveți? Și, mă rog, de unde ai luat tu castraveți în februarie?
Din hipermarket, șefu’, sunt de import.

Eiii, gata, te-ai ars cu mine. Adică tu folosești legume din import când ar trebui să încurajăm agricultura locală, asta a noastră tradițională, românească? Vezi că în primăvară eu și Ioana dăm drumul la ferma de la Nana, să nu te mai aud cu produse de import.
Am înțeles. ’Trăiți.

E ultimul avertisment pe care ți-l dau. La următoarea abatere, te-am scos de la inimă. Doar ai văzut ce coadă e la mine în anticameră. Fel de fel de politicieni care vor să-mi lustruiască bombeul, doar-doar îi bag și pe ei în seamă.
Dar, domn președinte, la prezidențiale mă mai susțineți?

O să văd, mă gândesc. Acum, gata, ieși afară. Ai stricat aerul din cabinet. Miroase a castravete murat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *