Aeroportul Iaşi, la vânzare

O milfă ştirbă şi un cowboy pensionat au negociat la sânge

În cei trei ani de belferism ai lui Simirad la cârma judeţului, Aeroportul Iaşi a prins licheni, mătasea broaştei şi mulţi nepricepuţi la conducerea lui. În trecere, l-au mai vizitat, ca pe o prostituată căruia i se dusese buhul că se vinde ieftin, vreo duzină de capitalişti rătăciţi, scornind niscai poveşti despre investiţii bengoase, doar-doar vor putea să prindă moca vreun aeroplan cu care să ajungă înapoi pe plaiurile natale, după ce au tocat toţi banii cu bichinistele de pe litoralul românesc. Ultima echipă de „investitori”, în fapt doi turişti rătăciţi, el cu dialect texan şi ţinuta furată parcă din recuzita filmului „Nea Mărin Miliardar”, cărând după el nădragii năduşiţi, înfipţi într-un troliu cu o singură roată, ea, cu forme precum Fiona lui Shrek şi clănţăul prins într-un aparat dentar, au reuşit să impresioneze auditoriul moldovean format din băieţii USL ai judeţului, cu conu’ Simirad la cârma „negocierilor”.

După vreo două ore, timp în care Juvete Americanu’ a împrăştiat pe masă o duzină de fotografii făcute în Photoshop, cu el în prim plan şi cu cămila în fundal, în timp ce „cumpăra” deşertul Gobi, cei doi reprezentanţi ai unui consorţiu mondial, american – cipriot – chinez, grupat sub umbrela „Ternir Group”, au ieşit cărând după ei, troliul, aparatul dentar, pe Simirad şi pe nepoata acestuia, secretara fidelă şi de bază.

„Oamenii ăştia au bătut atâta talpă din America, precum Columb pe drumul de întoarcere, ca să descopere Aeroportul Iaşi. La ei nu este problema de bani, cum de altfel nu a fost nici la ceilalţi o sută de investitori care au vrut să ne ia aeroportul la investit. Problema este că noi suntem cam cărpănoşi când e vorba de banu’ lor. Parcă e prea mult pentru aeroport si nu se poate face un calcul echilibrat la comisioane. Mai ales că oamenii ăştia vor să toarne în pădure la Ciric şi partea a şasea din Rambo, numai ca să-i facă o defrişare artistică pentru nişte hoteluri şi alte cazinouri, numai ca să-i dăm ceaţă lu’ Nichita cu agrementul lui”, a spus Simirad, nu înainte de a înmâna oaspeţilor lui, două bilete de avion, dus-întors. Că cine ştie, poate se întoarce la un moment dat toată duzina de investitori şi se face şi la Iaşi un aeroport!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *