Anca Preda şi Anghel Ficu, doi alchimişti care vor să obţină voturi din piatră seacă

Consilierii locali Anghel Ficu şi Anca Preda se remarcă printr-o permanentă stare de confuzie atunci când vine vorba de priceperea ordinii de zi a şedinţelor. Pe de o parte, liberalul Ficu este discret, mascându-şi inabilităţile printr-o tăcere filozofică, pe de altă parte, independenta Anca Preda caută cu fiecare ocazie să-şi facă vizibilă inadecvarea, plângându-se întruna că nu pricepe ce trebuie să voteze. Simţind că au multe lucruri în comun, cei doi s-au întâlnit recent pentru a stabili o strategie de cooperare în consiliul local.

Anca Preda: Domnu’ Ficu, sper să vă placă cafeneaua asta în care am ales să ne întâlnim. Am şi comandat deja două lichioruri, să mai destindem atmosfera.
Anghel Ficu: Foarte bine, locul are o alură rustică, aşa că mă simt ca la agenţia mea de plăţi rurale. Eu o să comand şi-un pui cu mujdei, ca să fie chiar ca la birou.

Domnu’ Ficu, ştiţi că domnul Dangă mi-a oferit imensa şansă de a mai da liberalilor câte-o mână de ajutor pe la şedinţe. Eu fac ce pot, dar mă cam împiedic în cifre, în calcule, în paragrafe de lege, chit că sunt avocat de meserie. Mă gândeam să ies din rutina asta venind cu câteva proiecte grandioase pentru Iaşi.
Foarte bine, vezi ce înseamnă tinereţea? Şi eu am nişte idei, dar încă nu îndrăznesc să le zic în public. Hai, te ascult, să văd ce spui tu, poate prind curaj.

Bine, acum să nu vă aşteptaţi la cine ştie ce, sunt doar o începătoare în ale marii politici. De exemplu, în plimbările mele prin natură, am văzut pe albia Bahluiului câţiva tauri la păscut şi mi-a venit o idee! Să organizăm la Iaşi o cursă de tauri ca-n Pamplona. Ce ziceţi? Ar fi o mare atracţie turistică a Iaşului.
Super ideea, aş putea aduce şi eu nişte bivoli, de pe la fermele din judeţ. Îmi place ce aud, ăsta da proiect pentru Iaşi!

Apoi, m-am gândit la organizarea unor cursuri de scuba diving în nămolul de la Purcica. Vă daţi seama, sănătate curată, o scufundare în nămolul de acolo îţi ascute toate simţurile, mai ales pe cel olfactiv.
Mai puţin benefic pentru noi, oamenii politici, care deja suntem obişnuiţi cu mirosul de pucioasă.

Deocamdată, astea sunt proiectele mele pe care vreau să le promovez şedinţa viitoare. Ce spuneţi, mă susţineţi cu votul dumneavoastră?
Dragă Ancuţa, ce să zic, sunt bune proiectele tale, dar mai lasă-le la dospit un pic. Zic să nu ne grăbim. Stai să prindem şi mandatul următor, să ne vedem cu îndemnizaţia de şedinţă asigurată pe încă patru ani şi apoi putem să ne facem de cap cum vrem. Hai, c-a venit şi puiul la ceaun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *