Andrei Postolache, un politician supus ameninţărilor cibernetice. Postolache, jurnal de bord

Avântul revoluţionar al consilierului local Andrei Postolache s-a mai potolit în ultima vreme. Pornit cu statutul de rebel la alegerile locale din vara trecută, se pare că liderul Pentru Iaşi se simte mulţumit de performanţa de a fi trimis doi parlamentari la Bucureşti, Cosette Chichirău şi Dan Lungu, chiar şi sub umbrela pe cale de a se destrăma a USR. Între timp, după jumătate de an de mandat ca ales local, Postolache e o prezenţă discretă, decentă, aducând un aer de normalitate într-un consiliu dominat pe vremuri de voci stridente. Mai multe despre starea de spirit a corporatistului pasionat de politică aflăm din jurnalul său personal.

  • Am văzut că părintele nostru spiritual, Mark Zuckerberg, ar putea intra în politică în acest an, când va porni un turneu în absolut toate statele americane. Nu pot spune că este o ştire care să mă bucure. În primul rând, ca şi coleg de breaslă cu Mark, am o invidie personală faţă de succesul său financiar. Doar suntem amândoi IT – işti şi nu e corect ca el să aibă miliarde, iar eu să muncesc pentru Iaşi. Oricum, cred că ar trebui să-i trimit nişte mailuri încă de pe acum, cu ceva CV şi scrisori de intenţie, să ştie omul de mine şi, cine ştie, la alegerile prezidenţiale de peste patru ani, să mă ia consilier de securitate informatică, să nu-l hăcuiască ruşii ca pe Hillary Clinton. Deocamdată, îi dau like-uri la comentariile de pe pagină, să mă ia la ochi cât de cât.
  • Nu-mi place ce se întâmplă în USR, la nivel central. Văd tot felul de personaje care se fac de râs pe la talk – show – uri, Clotilde se ceartă cu toată lumea, Nicuşor pierde din mână partidul, degeaba va candida la un mandat de preşedinte la congresul din primăvară. Mă gândesc serios să ne vedem fiecare de treburile noastre în regiunea din care facem parte. Dacă am pornit cu Pentru Iaşi, să rămânem sub această siglă, fără nici un USR. Şi-aşa partidul ăsta n-are nici măcar un sediu la Iaşi, ne tot întâlnim prin tot felul de cafenele. Păi, trebuie să aşteptăm să debaraseze chelnerul vreo două mese ca să ţinem şi noi o şedinţă? Că şi de Skype-ul ăsta te cam saturi, mai e nevoie şi de o strângere de mână, o pupătură, un genunchi pe sub masă…
  • Am deja o idee de proiect de hotărâre pentru Consiliul Local, să interzicem animalele din circuri. Aş putea extinde şi la nivel de USR această iniţiativă, în sensul interzicerii folosirii de şopârle destabilizatoare. Bine, la câte găini sunt prin partid şi la câţi se cred cocoşi, cred că va dura ceva timp până când s-ar aplica această normă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *