Andrei Postolache şi Nicuşor Dan, doi apostoli ai societăţii civile din România. Politică şi sfinţi

Marea coaliţie a independenţilor salvatori începe să prindă contur pe plan naţional. Pe lângă USB şi Pentru Iaşi, şi-a mai anunţat prezenţa în alianţă şi o formaţiune din Codlea, cu şapte membri, înfiinţată de un producător agricol. Entuziasmat de faptul că, iată, se mişcă ţara, Andrei Postolache a început să dea declaraţii triumfătoare din vârful suprem al celei mai pure demagogii politice. „Vor fi oameni noi, curaţi, care nu vin din clasa politică actuală, oameni care se duc acolo pentru binele celor mulţi, nu al lor”, a spus corporatistul despre candidaturile formaţiunii “Pentru Iaşi” la parlamentare. Mai multe despre acest paradis civic pregătit de USR, aflăm din corespondenţa purtată de Postolache şi Nicuşor Dan.

  • Dragă Nicuşor, pacea Domnului fie cu tine. Oh, nu, fratele meu, nu te speria! Nu am abandonat ateismul, devenind cine ştie ce bigot decrepit. Nu fac altceva decât să exersez noul Testament al ideologiei noastre civice. Trebuie să ne schimbăm la faţă, frate Nicuşor, să apărem în faţa oamenilor cu chipurile curate, strălucind de neprihănire. Să nu ne gândim la binele nostru, Doamne fereşte, ci la cei mulţi şi năpăstuiţi. Asta să ne fie slujirea pe acest pământ! Pace ţie.
  • Băi, Andrei, m-ai speriat atât de tare, încât am pus greşit virgula la ultimul sondaj de opinie pe care-l pregăteam pentru presă. Zău, nu mai fă faze din astea, că mă faci să umblu la dulapul cu medicamente al Clotildei. Cât despre tactica ta, ce pot să spun… Pe tine te avantajează, că eşti mai angelic, aşa, mai nevinovat. Eşti atât de credul, încât, nu ştiu prin ce mecanism, devii şi credibil. Bun, şi dacă mergem pe vrăjeala ta spirituală, ce rol îi atribuim lui Clotilde?
  • Nicuşor, nu te lăsa rătăcit de turma aparenţelor care înşală. Cât despre Clotilde, aici este, într-adevăr, o problemă. La cât de colţoasă e, ne va fi greu să o strunim ca pe-o mioară. Mai vedem noi. Până una, alta, hai să ne ocupăm de regia cu care să abordăm alegerile parlamentare. Avem nevoie de patruzeci de mucenici care să se jertfească pentru idealurile noastre, oameni curaţi, noi, care să devină adevăraţii martiri din Parlament. Şi mi-ar mai plăcea ceva. Dacă Iisus a intrat în Ierusalim călare pe măgar, eu vreau să intru triumfător în Bucureşti călare pe o bicicletă. Tu aranjează treburile pe acolo, vezi ca şi Pilat din Pont să fie tot băiat bun de-al nostru, să nu ne trezim naibii cu vreo surpriză. Ei, iar la alegeri, îl încuiem pe Barabas vreo trei zile la DNA, ca poporul să aibă o singură opţiune, pe noi, tinerii frumoşi şi liberi. Aleluia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *