Angela Moroşanu visează la o carieră în design vestimentar

Angela Morosanu

Angela Morosanu

Redacţia „Bârfa de Iaşi“ a găzduit-o, zilele trecute, pe multipla campioană Angela Moroşanu.

Forţată de o accidentare să vină în ţară, atleta ieşeancă ne-a mărturisit că îşi doreşte foarte mult să obţină o medalie la Jocurile Olimpice de la Londra.

Şi cum viaţa de sportiv de performanţă este una relativ scurtă, Angela ne-a destăinuit că se gândeşte deja la o carieră în design vestimentar, după ce va agăţa ghetele în cui.

Pentru cine o vede pentru prima dată, Angela Moroşanu ar putea trece lejer drept un fotomodel. De altfel, aceasta a cochetat cu modelingul atunci când a prezentat costumele de la ceremonia de deschidere de la Olimpiadă.

Angela Morosanu

Angela Morosanu

Stabilită de trei ani în SUA, în Tallahassee, capitala statului Florida, Angela a fost forţată de o accidentare să spună „pas“ întrecerilor din această perioadă, motiv pentru care a ales să tragă o fugă până la Iaşi, pentru a-şi vedea părinţii şi prietenii.

„Am o problemă la gleznă, o accidentare mai veche, care a recidivat. Din cauza acestei accidentări, am zis să vin şi eu acasă, la Iaşi, pentru a-mi vedea părinţii şi prietenii. Urmează să plec în Olanda, la un medic, pentru a vedea exact cum să mă recuperez mai repede. Acum fac doar antrenamente uşoare şi sper să prind Mondialele din august, care vor avea loc în Coreea de Sud. Nu am obţinut încă baremul pentru Olimpiada de la Londra, dar asta nu este o problemă. Mai sunt multe turnee până anul viitor şi la oricare dintre acestea pot face baremul. Am participat la Olimpiadele de la Atena şi Beijing şi încă visez la o medalie olimpică. Sper să reuşesc acest lucru anul viitor, la Londra“, ne-a spus Angela Moroşanu.

Încântată de America

Sătulă să fie tratată urât de antrenorii din România, Angela s-a hotărât să plece în SUA pentru a se antrena.

Angela Morosanu

Angela Morosanu

În prezent, sportiva ieşeancă se pregăteşte cu Ken Hardnen, un antrenor despre care are numai cuvinte de laudă.

Despre America, Angela ne-a vorbit numai la superlativ, fiind extrem de încântată de felul în care este tratată acolo:

„În Tallahassee nu mă simt ca o intrusă. Oamenii sunt extrem de primitori şi acolo chiar nu mă simt o străină. Îmi lipsesc doar familia şi prietenii, în rest, nu mă pot plânge. În America stau aproximativ opt luni pe an. Vara vin în Europa pentru diferite concursuri. Despre condiţiile de pregătire ce să spun? Nu există grad de comparaţie!“

Ofertată de mai multe ţări

După ce accidentarea de la gleznă i-a recidivat, Angela nu a mai primit sprijin din partea clubului Dinamo Bucureşti, unde este legitimată, şi nici din partea Federaţiei.

În aceste condiţii, atleta ieşeancă ne-a spus că se gândeşte foarte serios să dea curs uneia dintre multele oferte primite.

„Eu aparţin de clubul Dinamo, dar în ultima perioadă cei de acolo au cam uitat de mine. Nici de la Federaţie n-am primit niciun semn. Când aduci medalii eşti bun şi toţi te cunosc, când te accidentezi… Totul este acum pe cheltuiala mea. Am primit multe oferte de a concura pentru alte ţări. Grecia, Turcia şi chiar Australia s-au interesat de mine. Nu ştiu deocamdată ce să zic, nu am luat încă o decizie în acet sens“, ne-a spus tristă Angela.

Optimistă înainte de Olimpiadă

Dacă la ultima Olimpiadă atleţii români nu au rupt gura târgului, Angela speră ca la Jocurile Olimpice de la Londra delegaţia României de atletism să obţină cel puţin trei medalii:

„Ştiu că lucrurile nu stau prea roz în atletismul românesc, dar eu sper într-o comportare cât mai bună. Sunt mulţi atleţi români care au ales să se pregătească în străinătate, pentru că acolo condiţiile sunt mult mai bune decât în ţară. Oricum, eu sunt optimistă şi cred că anul viitor atletismul românesc va lua cel puţin trei medalii la Jocurile Olimpice. Nu dau nume pentru a nu supăra pe cineva“.  Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *