Ansamblul Newton: trei blocuri sunt gata, vor fi ridicate alte trei

Omul de afaceri Bogdan Gheorghiu își continuă expansiunea în imobiliare. După ce a finalizat lucrările la cele 3 scări ale blocului din Tătărași, din apropierea Spitalului de Copii, acum a demarat lucrările la alte două imobile, în același complex, denumit Newton.

Fără reclamă
Cele trei tronsoane finalizate ale blocului ce se învecinează cu Lidl Tătărași au primit deja primii proprietari. Potrivit unor surse din piață, Bogdan Gheorghiu a reușit să vândă mare parte din locuințe, fără măcar a investi în publicitate. Poziționarea excelentă (în Tătărași lângă Spitalul de Copii și lângă Lidl), dar și conceptul de casă inteligentă au fost două dintre ingredientele succesului.

Încă două
În spate, în curtea interioară a complexului imobiliar, echipele de constructori lucrează deja la alte două fundații, în fapt următoarele două blocuri. S-a lucrat în subteran, pereții de beton și fier ieșind cu un nivel deasupra pământului. În final, noile blocuri vor avea câte zece etaje, termenul de finalizare fiind estimat pentru anul viitor. Întreg ansamblul va beneficia de peste 400 de locuri de parcare, cel puțin 200 dintre acestea urmând a fi realizate în subteran.

Scurtă descriere
Astfel, când întreaga lucrare va fi gata, aceasta va cuprinde imobilul cu trei scări care e deja gata, alte trei blocuri cu 10 etaje situate în spate, un centru SPA, imobil cu două etaje, cu un club de fitness și o piscină. Totodată, va fi amenajat un parc, dar și o grădiniță. În plus, va exista un sistem de monitorizare de la intrarea în complex, în curtea interioară, în scară şi până la intrarea în apartament. Proprietarii vor beneficia şi de un card unic care va asigura accesul oriunde în complex, în parcare şi în locuinţă. Va fi și un sistem inteligent de facturare a serviciilor administrative, iar plata se va putea face online, chiar şi de pe mobil.

Prețuri mari
În ceea ce privește locuințele, prețul acestora pleacă de la 45.800 euro (TVA inclus) la o garsonieră de 33 metri pătrați utili (cu termen de predare în august 2017) și ajunge până la 101.800 euro (TVA inclus) la un apartament de patru camere de 88 metri pătrați utili, cu predare în două luni, așa cum se precizează pe site-ul propriu. Există și variante de plată. De exemplu, pentru o locuință de trei camere cu o suprafață utilă de 72 metri pătrați este cerut un preț de 85.000 euro, cu tot cu TVA. Semifinisat, apartamentul se vinde cu 81.500 euro. Pentru achiziționare, se pot face rate direct la dezvoltator până la 10 ani, cu avans de 30.000 de euro în acest caz.

Vârf de gamă
Pentru cei cu dare de mână există și o ofertă limitată: cea a apartamentelor penthouse. O astfel de locuință cu 96+73 metri pătrați utili, disponibilă în două luni, este deja scoasă la vânzare la un preț de 172.000 euro. Opțional, cumpărătorul mai poate beneficia de loc de parcare supra sau subteran, boxă la subsol, perete din sticlă ce să separe bucătăria de living etc.

De unde are bani
Bogdan Gheorghiu a cum­­părat fostul ansamblu „Arena“ din Tătărași în 2015. Pentru cele trei scări care erau ridicate scheletic și pentru restul de teren din spatele acestora a plătit aproximativ 20 de milioane de lei. Gheorghiu deține 1,5 hectare de teren, suprafață din care mai bine de jumătate va fi ocupată de imobile. Ulterior, complexul „Arena” a fost rebotezat „Newton”. Extrem de discret, Bogdan Gheorghiu a intrat în business-ul mare după ce a pus pe picioare lanţul Express Credit Amanet. Acum câțiva ani, Gheorghiu a făcut un „exit” spectaculos, vânzându-și rețeaua unor americani contra unei sume de peste 14 milioane de euro, așa cum a relatat presa locală la momentul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *