Anuntul facut de „cea mai batrana mama” din Romania: „Astept sa iau pensia ca sa…”

Fiica celei mai batrane femei din Romania, care a nascut un copil este aproape sa termine clasa a cincea. Fata Adrianei iliescu va fi majoreta la serbarea de sfarsit de an, iar apoi va pleca in cateva excursii!

Emotii pentru Adriana Iliescu, „cea mai batrana mama din Romania”, pentru ca fiica ei, Eliza, a terminat clasa a cincea. Evenimentul va fi sarbatorit de clasa ei, la serbarea de sfarsit de an, printr-un spectacol special. Toate fetele vor fi majorete, iar Eliza va fi ridicata pe brate si va agita pampoanele!

La 77 de ani, Adriana Iliescu recunoaste insa ca a ramas putin in urma, dar vrea din tot sufletul sa o ajute pe fiica ei ca totul sa iasa bine. „N-am experienta eu in chestiile astea, faceam si eu asa pe vremuri la „Cantarea Romaniei”, a spus Adriana Iliescu, vorbind despre celebrul spectacol propagandistic din „Epoca de Aur” a dictatorului Nicolae Ceausescu.

I-a gasit cu greu costumatia

Adriana Iliescu a avut mari dificultati sa-i gaseasca Elizei costumatia potrivita „E o problema sa gasesti in Bucurest….echipamentul asta pt majorete. abia am gasit un tricou alb cu cu maneca scurta ..am gasit ieri, acuma sa gasim balerini, am gasit pamatufuri care se agita, fustita, sort” a spsu incantata Adriana Iliescu. Eliza va evolua in fustila galbena, tricou alb cu maneca scurta si un sortulet violet.

O duce in excursii, dupa ce primeste pensia

Imediat ce se termina scoala, Adriana Iliescu are planuri mari cu fiica ei, pe care vrea sa o duca in cateva excursii. Exista insa un mare impediment: inca n-a venit postasul cu pensia. „Imi astept si eu veniturile lunare fara de care nu ne putem deplasa, apoi o sa facem mici excursii pe langa Bucuresti. Pana la inceputul lunii iulie vom face muntele din zona Prahova . De Rusalii am fost la Craiova, am vizitat muzeul Olteniei. Nu stiam ca sunt atatea vestigii romane aici, atatea bijuterii, monezi, agrafe, din epoca de bronz, tesaturi din secolul 19. Eliza a scris in cartea de onoare a muzeului, colaboreaza la Revista scolii, a scris un reportaj cu tema sa ne cunoastem Romania, din Ramnicu Valcea”.

 

Vrea sa o vada pe Eliza profesoara

Adriana Iliescu s-a gandit deja la o cariera pentru fica ei, pe care vrea sa o vada profesoara, asa cum a fost si ea, dar si familia ei.

Ar vrea ca Eliza sa predea limba romana, sau poate…sa mearga catre stiintele juridice „I-am explicat eu cum este, mai intai iti faci vechime, cu carte de munca, cu salariu, va veni si momentul sa calculezi o pensie, nu trebuie sa neglijezi. O sa vedem acuma Ea are cap de matematician, cum am avut si eu, totusi vreau pe linie de filologie. Are posibilitate sa invete, are o casa plina de carti si merge foarte frumos cu gramatica”.

Sursa: cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *