Crăciunescu, naş peste Prut, într-o acţiune de binefacere artistică la Ialoveni

Craciunescu placaPentru că nu prea este în măsură să adopte legi în Parlament, deputatul PNL Grigore Crăciunescu s-a gândit să adopte un liceu din Republica Moldova, mai exact Liceul „Petru Ştefănucă” din comuna Ialoveni. Parlamentarul ieşean a fost acolo la închiderea anului şcolar, prilej cu care a donat o placă comemorativă şi a premiat doi elevi mai sârguincioşi la învăţătură. Fiind pe fază, am surprins dialogul dintre Grigore Crăciunescu şi elevul Vasili Coroţcov, şef de promoţie la Ialoveni.

Grigore Crăciunescu: Bine te-am găsit, Vasili! Hai, vrei să mă ajuţi oleacă să car pachetul ăsta în cancelarie, că e greu al naibii!
Vasili Coroţcov: Bine-aţi venit, domnule deputat. Sigur, puneţi-l în cârca mea. Bucuroşi le-om duce toate, vorba poetului nostru naţional. Aoleu, dar îmi rupe spinarea! Ce-aveţi aici, ceva cadouri pentru elevii merituoşi din liceul nostru?

Eh, ceva mult mai înălţător şi mai patriotic: o placă de doi pe doi metri, marmură curată, pe care o voi dona acestui aşezământ de educaţie românească! Iată, e dedicată lui Petru Ştefănucă, mentorul şcolii, şi, ceea ce e mult mai important, pe placă e scris cu litere de-o şchioapă numele meu.
Dom’ deputat, cu respect vă informez că noi nu mai folosim de mult scrierea pe tăbliţe de lut. Poate că n-ar fi fost rău dacă m-aţi fi cocoşat cu un sac de tablete Samsung.

Nu sunt bune alea, vă stricaţi ochii şi nu mai puteţi citi ce scrie pe placa asta: donaţie deputat doctor Grigore Crăciunescu.
Eu credeam că nu degeaba vă numiţi Crăciunescu. Mă gândeam că sunteţi un fel de neam cu Moş Crăciun, care nu se zgârceşte la daruri.

Ehei, băiete, se cunoaşte că nu ştii cum e mersul în politică. Dacă aduc cadouri în numele lui Moş Crăciun, care e într-adevăr, un văr de-al doilea cu mine, ar însemna că fac trafic de influenţă. Iar, în România, cadourile sunt monitorizate de DNA, un fel de balaur care devorează politicienii samariteni.
Înţeleg, domnule deputat, dar dacă totul e atât de greu, de ce mai bateţi atâta cale lungă până în glodul din Ialoveni?

Eh, fiule, păi unde să mă duc? La Paşcani nu mai am treabă, de când am terminat-o cu primăria, la cabinetul parlamentar bate vântul, din partid mâine-poimâine sunt suspendat…iaca, mai vin pe la voi, unde nu mă cunoaşte prea multă lume şi pot să par om serios.
Da, dar ştiţi, aici lumea nu prea are maniere, mulţi trag la măsea…

Cu atât mai bine! Eu sunt dentist de meserie, aşa că pot avea grijă şi de măselele voastre. Dacă pun plăci memoriale, cât e să pun şi nişte plăci dentare la Ialoveni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *