„Mama nu s-a epilat subrat toata viata.” Motivul pentru care aceste tinere s-au pozat neepilate si au urcat imaginile online

Un grup de 40 de femei din China au publicat pe varianta locala de Twitter, Weibo, fotografii in care apar neepilate pentru a declansa dezbateri despre stereotipurile legate de frumusete.

Un grup de feministe din China a declansat o campanie pentru egalitatea intre sexe in cadrul careia au invitat femeile sa se pozeze neepilate si sa urce imaginile online in cadrul unui concurs, relateaza The Guardian.

Xiao Meili este o actvista pentru drepturile femeilor si a definit concursul ei online cu „subrate neepilate” drept o incercare de a aprinde dezbateri referitoare la ce „inseamna frumusetea feminina”.

Campania a generat online peste 1300 de comentarii, multe dintre ele exprimandu-si dezgustul, si a generat milioane de vizualizari, desi doar 40 de femei s-au inscris.

Cele mai votate 3 fotografii vor fi premiate. Una dintre femeile care s-au pozat cu subratul neepilat a marturisit: „Cred ca femeile singure trebuie sa decida daca se epileaza sau daca sunt frumoase, nu societatea.”

„Barbatii au mai multa libertate cand vine vorba de trupul lor” crede Xiao Meili, in varsta de 25 de ani.  Epilatul subrat este relativ nou in China. „Generatia mamei mele nu s-a epilat subrat toata viata. Moda a inceput din 1990„, a explicat ea.

Celebrul regizor american de origine taiwaneza, Ang Lee, a stranit reactii aprinse in urma cu ceva vreme declarand ca parul de la subrat le face mai atragatoare pe femei, relateaza New York Times.

Femeile din spatele acestui concurs au fost retinute in China, anul acesta, pentru o alta campanie, in care protestau fata de hartuirea sexuala a femeilor in mijloacele de transport public.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=X-t1mdthw7o”]

Sursa:stirileprotv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *