Apărătorul surpriză: Constantin Ilaş

Constantin Ilas

Constantin Ilaş

Creierul fraudelor imobiliare din dosarul “Mafia de la Cadastru” este apărat de fostul procuror Constantin Ilaş

Surpriză în dosarul afacerilor ilegale cu imobile şi terenuri ce aparţin Consiliului Local Iaşi. Creierul fraudelor imobiliare, Emanuel Osoianu, este reprezentat în justiţie de avocatul Constantin Ilaş, nimeni altul decât fostul procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, locul unde lucrează în prezent şi soţia inculpatului. Grefiera Violeta Osoianu îşi desfăşura activitatea la Parchetul ieşean şi în perioada în care actualul avocat Ilaş ocupa fotoliul de procuror, prin urmare fiindu-i oarecum şef femeii. De altfel, apărătorul este convins pe deplin de nevinovăţia lui Emanuel Osoianu.

“În ceea ce îl priveşte pe clientul meu, consider că atât din probele administrate în cursul urmăririi penale, cât şi la instanţă, nu rezultă că este vinovat. Mă refer în primul rând la infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, cât şi la cea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave”, a replicat avocatul Constantin Ilaş.

Emanuel Osoianu

Emanuel Osoianu

În perioada anilor ’96 – ’98, Ilaş a fost procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, făcând un cuplu minunat cu amicul său fostul procuror Dan Bădărău. Ani la rând, cei doi anchetatori au condus instituţia cu mână de fier şi au “făcut cărţile”, nederanjaţi de nimeni. Potrivit unor informaţii venite din zona băieţilor cu ochi albaştri, pentru destructurarea reţelei în dosarul “Mafia de la Cadastru”, anchetatorii DIICOT s-au folosit de “serviciile” unor ofiţeri sub acoperire şi de supravegheri operative ale membrilor grupării. Acuzatorii mai susţin că reţeaua ar fi fost iniţiată exclusiv de Emanuel Osoianu, soţul Violetei Osoianu, grefieră la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.2 comentarii

Lasa comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *