Etienne Igant şi Vlad Ghizdovăţ, doi boboci dornici de afirmare în clasa politică. Pionierii din Consiliul Local

Prima şedinţă de validare a noului Consiliu Local al Iaşului a avut ceva din festivitatea de deschidere a anului şcolar, cu toţi elevii aşezaţi cuminţi în bănci şi aşteptând primul clinchet de clopoţel. Cei mai experimentaţi priveau condescendenţi la bobocii care abia deschideau abecedarul ordinii de zi, printre nou veniți aflându-se şi consilierii liberali Etienne Ignat şi Vlad Ghizdovăţ, doi tineri aflaţi la început de drum. Emoţionaţi de atmosfera solemnă, cei doi au reuşit să schimbe câteva vorbe abia după ieşirea din sala Primăriei, la o cola rece.

Etienne Ignat: Uf, bine c-am trecut şi peste vrăjeala asta de şedinţă! Dacă ştiam că atmosfera e aşa de apăsătoare, pe bune dacă mai candidam.
Vlad Ghizdovăţ: Eu sunt ud leoarcă, am transpirat ca la examenele de la facultate. Ai văzut ce de-a lume bună pe-acolo? Ofiţeri, popi, jurnalişti, ce mai, mă simţeam ca la divanul ad-hoc din timpul Unirii Principatelor. Ne mai lipseau favoriţii şi un Kogălniceanu care să vorbească de la tribună.

Lasă, că a vorbit colegul Boz. Ai văzut ce tăios e tipul? Se vede că are şcoală politică pe el. Bine, a cuvântat cam pe dinafara subiectului, dar măcar s-a băgat în seamă. E un exemplu pentru noi toţi!
Aşa e. Sunt convins că domnul preşedinte Bodea vrea mai mult de la noi, poate chiar să-l depăşim pe Boz. Eu zic că ar fi bine să ne stabilim câteva proiecte, să îi luăm faţa şi lui Postolache.

Total de acord! Stai sa iau o bere rece, e bună şi pentru hidratare, dar şi pentru neuroni.
Nu ştiu dacă e bine să bem în timpul programului.

Care program? Păi, s-a terminat şedinţa. Suntem liberi.
Vai, cum poţi spune aşa ceva? Un consilier local se află zi şi noapte în slujba cetăţeanului! Mă uimeşti, Etienne. Cum, tu crezi că pentru asta ne-au votat atâţia ieşeni oneşti, doar pentru o şedinţă de două ore, o dată pe lună?

Ei, mai sunt şi şedinţe extraordinare, deci sunt cazuri când venim şi de două ori pe lună.
Ha! Dacă ar fi după mine, aş veni zilnic la şedinţă, să muncim de dimineaţa până seara. De fapt, ăsta va fi şi primul meu proiect în calitate de consilier: şedinţe zilnice, între orele 8.00 – 16.00, cu o mică pauză de prânz. Sunt convins că vei fi de acord cu mine şi vei vota această necesară iniţiativă legislativă, dragă Etienne.

Dacă ştiam că eşti atât de workaholic, nu te mai invitam la bere. Uite, am şi eu un proiect extraordinar: achiţi tu nota de plată. Hai, că n-am avut o ordine de zi prea complicată: două beri şi-o limonadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *