Astărăstoae prinde rădăcini

Vasile Astarastoaie

Vasile Astarastoaie

Proaspăt reales şef peste medicii ieşeni, Vasile Astărăstoae a început să-şi facă unele calcule politice. Potrivit unor surse cu parfum de credibilitate, Astărăstoae vrea să se implice în proiectul “Noua Republică” demarat la nivel naţional de Mihail Neamţu, această mişcare urmând a deveni partid în primăvară.

“O construcţie politică nouă cere lideri nepătaţi. Sub cupola valorilor constituţional-democratice avem nevoie de oameni şi instituţii care n-au servit structurile PCR, oameni care nu şi-au pierdut demnitatea servind bătrâna Securitate“, se arată în manifestul mişcării Noua Republică, conform căruia majoritatea politicienilor din Iaşi nu vor putea adera la noua construcţie.

Bârfitorii citaţi spun, totuşi, că Astărăstoae a fost impresionat de dezbaterile stârnite pe plan naţional de către fostul director ştiinţific al Institutului pentru Studierea Crimelor Comunismului, recte Mihail Neamţu, şi l-a contactat pe acesta pentru a pune bazele unei colaborări şi unei eventuale adeziuni la mişcare. Până în primăvară însă, Astărăstoae vrea să prindă rădăcini la Colegiul Medicilor din România, Institutul de Medicină Legală, UMF Iaşi şi alte şi mai câte, unde activul personaj este preşedinte.

Deocamdată, deunăzi a fost confirmat şef peste medicii ieşeni, dar sursele spun că la UMF nu-i va fi chiar atât de uşor să câştige un nou mandat de rector, mai ales că are DNA-ul pe cap.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *