Atenţie la ouăle stresate!

Ouăle se află pe lista celor mai importante alimente din meniul unei persoane, motiv pentru care calitatea acestora trebuie să fie dintre cele mai bune. Astfel, toate statele membre ale Uniunii Europene – împreună cu România, se înţelege! –  nu mai pot comercializa ouă marcate cu cifra 3, adică stresate, pentru că modalitatea de creştere a găinilor ouătoare a fost una necorespunzătoare: în cuşti, ca la puşcărie.
U.E. fiind foarte grijulie de starea psihică a galinaceelor, a trimis toate ouăle clocite în puşcăria găinilor (incubatoare), marcate cu cifra 3, către industrializare.
Uniunea Crescătorilor de Păsări din România spune că situaţia este sub control, doar 6-7% din cele 5 milioane de găini ouătoare fiind crescute în cuşti necorespunzătoare, deşi sectorul avicol a investit, din 2007 până în prezent, 200 milioane de euro pentru ca poporul păsăresc să se producă în condiţii optime. Aşadar, fiţi atenţi la ce ouă cumpăraţi, pentru că doar cele inscripţionate cu cifrele 0 (ouă bio), 1 şi 2 sunt… nestresate! Adică, păsările sunt vesele şi se uită numai la comedii în aer liber. Ce ţi-e şi cu mofturile astea!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *