UPA – cel mai mare concern media din Moldova

Mişcări noi de trupe şi de destinaţii în peisajul cel colorat al jurnalismului de Bahlui. După ce a devenit stăpân peste un imperiu media local, din postura de proprietar de spaţii, rectorul Universităţii „Petre Andrei”, charismaticul Doru Tompea, a atras în ograda sa încă o televiziune: Realitatea lui Elan Schwartzenberg. Recent, în cadrul unei întâlniri tovărăşeşti cu pixarii cei veseli de Bahlui, Tompea a recunoscut că în timpul unei discuţii cu fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, Elan, acesta din urmă l-a rugat să-i închirieze un spaţiu pentru Realitatea TV Iaşi.
„Le-am oferit celor de la Realitatea două camere la unul din etajele superioare ale UPA. Elan m-a rugat ca să-i ajut”, s-a lăudat rectorul.
Odată cu mutarea Realităţii TV Iaşi în spaţiile UPA, instituţia a devenit un important pol media din zona Moldovei. În prezent, sub umbrela universităţii private îşi desfăşoară activitatea trei posturi de televiziune: de Antena 1, Prima şi evident Realitatea, completate de două radiouri, câteva ziare şi site-uri. În plus, instituţia e înconjurată şi de un întreg arsenal de ziarişti care au activat în trecut pe la diferite publicaţii şi care prestează acum pentru reviste studenţeşti, site-uri de ştiri cu profil universitar sau tot felul de bloguri de opinie.
În ciuda acestei desfăşurări de forţe, Doru Tompea admite că anul 2011 a fost unul dificil pentru instituţia privată de învăţământ superior din cauza unor reguli impuse de minister referitoare la numărul strict de studenţi dar şi ca urmare a numărului foarte mic de elevi care au reuşit, anul trecut, să treacă de examenele de Bacalaureat.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *