Cel mai versat escroc din Iaşi vrea un cazier mai curat, mai uscat, mai … imaculat

Nemulţumit că a ajuns un neica-nimeni şi că lumea încă îl mai arată pe stradă cu degetul, din cauza trecutului penal, Petronel Cristian Hrincă, astăzi în vârstă de 45 de ani, unul dintre cei mai abili escroci din târgul Ieşilor, s-a gândit că n-ar fi tocmai rău să-şi spele cazierul de… păcatele tinereţii. Înarmat cu promisiunile supreme că va fi fair-play de acum înainte, va mânca tot din farfurie şi va fi devreme acasă, ieşeanul nostru s-a adresat zilele trecute Tribunalului Judeţean, cu o cerere udată din plin cu lacrimi de crocodil, în care a solicitat reabilitarea judecătorească, adică un cazier mai curat, mai uscat, mai imaculat. Responsabili de reabilitarea bărbatului în cauză (n.r. – a nu se citi detergenţi) au fost stabiliţi, evident aleatoriu, judecătoarea Cristina Oana Adam precum şi procurorii Diana Horodniceanu şi Vasile Airinei, ultimul de la DIICOT Iaşi.

Cel mai versat escroc din Iaşi vrea un cazier mai curat, mai uscat, mai ... imaculatHrincă a devenit o vedetă locală încă din toamna anului 2001, când a fost băgat după gratii pentru trafic de influenţă. Mai precis, el s-a dat drept colonel al Serviciului Independent de Protectie şi Informaţii (SIPI), mai pe înţelesul tuturor „fosta unitate doi ş’un sfert” şi colaborator de nădejde al căpitanului de informaţii Vasile Gheban. Toate aceste identităţi false au fost însuşite de escroc doar cu scopul de a obţine un pumn de dolari de la cei câţiva naivi, ca să nu le spunem fraieri cu sonerie, cărora le-a promis slujbe bune în America. Evident că, în urma escrocheriilor, falsul colonel SIPI a mâncat şi a băut toţi banii iar sărmanii au văzut SUA doar la televizor, în direct şi în reluare. La vremea respectivă, deşi n-a avut decât simpla vină de a-l cunoaşte personal pe escroc, ofiţerul Vasile Gheban, fostul şef de birou de la la Serviciul Independent de Protecţie şi Informaţii, a fost trecut pe linie moartă, adică în ograda Poliţiei Transporturi Feroviare. Toată povestea a început cu câteva luni înainte când Petronel Hrincă fusese implicat într-o anchetă declanşată ca urmare a unei plângeri formulate de un sergent angajat de la Graniceri. Sergentul a reclamat faptul că i-ar fi oferit lui Hrincă suma de 400 de dolari, pentru ca acesta să-l scoată basma curată într-un dosar în care era cercetat de Parchetul Militar. După ce s-a lăudat cu pilele, cunoştinţele şi relaţiile sale sus-puse, eroul nostru a cheltuit toţi banii fără să mişte însă un deget.

Fabulaţiile falsului colonel de la „Doi ş’un sfert” au ajuns pe primele pagini ale ziarelor 

La un moment dat, minciunile şi fabulaţiile lui Hrincă au ajuns pe primele pagini ale ziarelor naţionale, şi nu numai.  Falsul ofiţer de la „Doi ş’un sfert” s-ar fi lăudat, ]n stânga şi-n dreapta, cu relaţiile sale de prietenie cu unii dintre membrii Ambasadei SUA din Bucureşti, recomandandu-se în faţa tuturor drept reprezentantul Trustului de Presă „Romanian Voice Television” din New York.  Printre cei ţepuiţi şi duşi cu preşul se află ieşeanca Andreea Coman, căreia Hrincă i-ar fi promis că-i va obţine o bursă de trei ani, cu drept de muncă, tocmai la West-Virginia University. Altor naivi, bărbatul le trimitea zeci de e-mailuri pe calculator, susţinând că acestea sunt de la înalţi diplomaţi americani, cum ar fi James Robert sau Baronul de Schultz, adică tocmai aceia care s-ar ocupa, chipurile, de finanţarea burselor de studiu pentru studenţii români. În urma acestor escrocherii, judecătorii ieşeni i-au administrat ţeparului o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare. Care nici măcar n-a fost executată pe muchie…Halal!

Vlad Ţepeş

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. Stefan cel Mare

    Nene, da’ ce analfabet esti si matale. Scrii de parca tai lemne, zau asa. Si deci ce-ai vrut sa spui prin articolul asta pana la urma? Ai de impartit ceva personal cu personajul din articol si ti-ai gasit prilejul sa-ti arati lipsa de creier? Bravo. Daca acest Hrinca e un escroc, afla ca matale esti un anti talent in ale scrisului. Lasa bre pixul deoparte, pune mana pe seminte si fugi la stadion. Sau spune-i lui Hrinca in fata ce ai de spus dar nu chinui pe altii cu limbajul asta de lemn. Tantalaule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *