Avoievodiței, trezit la realitate. Consilierii județeni i-au spus-o de la obraz: ”Nu e bine, Cris”

La ultima ședință a Consiliului Județean, Cris Avoievodiței a vrut să mai facă o jonglerie cu niște părăluțe. S-a gândit el așa ca cea mai mare parte a mălaiului să meargă la niște comune din giudeț, după nește criterii doar de dânsul inventate. Însă, majoritatea consilierilor i-au tras frâna de mână.

Cris, domolit de aleşii judeţeni
Dar hai să vă explicăm nițeluș. Așadar, Cris voia să împartă 2 milioane de lei pentru echilibrarea bugetelor locale din giudeț. La lege, scrie că banii se împart după două criterii mari și late: în funcție de populație și de suprafața localității. Până acum, la anterioarele repartizări, CJ stabilise că populația contează în proporție de 60%, iar suprafață – 40%.

La ședință, surpriză mare. Cris a schimbat regulile în timpul meciului. Adică el voia ca populația să fie luată în calcul doar în proporție de 10%, iar restul în funcție de suprafață. Ce rezolva cu şmecheria asta? Dirija cea mai mare parte a banilor către comune, iar orașele primeau praful de pe tobă. Explicațiunea e simplă: peneliștii nu au primar liberal la niciun oraș și voiau, probabil, să îndestuleze niște primari de comune de aceeași culoare galben-albastră.

Numai că aleșii județeni l-au temperat pe tânărul și entuziastul președinte. Pesediștii, pedeliștii, pepedediștii şi pecistul, toți au votat împotrivă, așa că Avoievodiței a rămas alături doar cu liberalii săi. Prea puţini la vot ca să ducă şmechereala până la capăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *