Bacteriologul Oprea, descoperind virusul traseismului politic în ADN-ul deputatului Ciuhodaru

Evenimente diferite şi de mare impact la public petrecute în ultima vreme i-au determinat pe parlamentarii Dumitru Oprea şi Tudor Ciuhodaru să se facă remarcaţi cu luări de poziţie vizavi de starea de sănătate a românilor. Pe de o parte, Oprea se declară îngrijorat de posibilitatea ca refugiaţii arabi să declanşeze în România diverse epidemii, iar, pe de altă parte, Ciuhodaru subliniază necesitatea ca elevii să înceapă şcoala cu unghiile tăiate şi să aibă mâinile şi batistele curate. Observându-şi preocupările comune privind igiena românilor, cei doi parlamentari ieşeni au purtat o scurtă corespondenţă pe această temă.

  • Tudore, e de jale cu ce se întâmplă cu această imigraţie orientală. Noroc că e din Orientul Mijlociu, deci pericolul de boli e mediu. Îţi dai seama, dacă veneau din Extremul Orient, ameninţarea ar fi fost extremă! În altă ordine de idei, aseară am comandat o şaorma şi ce crezi că m-a întrebat patronul? „Cu de toate?”. Normal, m-am înfuriat şi i-am replicat: „Aha, ce vrei să spui? Poate că vrei să-mi pui şi nişte salmonella emigrată din Siria, nu-i aşa?”.
  • Mitică, te înţeleg perfect. Totuşi, dacă ai cumpărat şaorma, sper să te fi spălat pe mâini înainte de consumarea ei. Ştii, am constatat o chestie. De la atâtea cereri din partea DNA de ridicare a imunităţii, noi, parlamentarii, avem sistemul imunitar foarte scăzut, fiind expuşi la tot felul de boli. Doar ştii cum avem unul boală pe altul. Ăsta e un sindrom specific politicii. Şi, încă ceva. Ai grijă, după ce foloseşti banii, spală-te imediat. Banii ăştia circulă prin tot felul de mâini murdare şi te poţi pomeni cu o carcerită infecţioasă.
  • Îţi mulţumesc, Tudor, pentru sfaturile tale preţioase, se vede că eşti medic de talie mondială, mai ales când te ridici pe vârfuri. Eh, dacă aş avea o maşină de spălat bani, aşa cum au unii colegi, poate că n-aş mai avea ipohondria asta cu paralele murdare. De aia, fac numai tranzacţii online. Dacă e să fie vreun virus, măcar să-l ia computerul, nu eu!
  • Mă bucur cum gândeşti, nea Mitică. Oricum, să ştii că noi, exemplarele mai răsărite ale speciei umane, respectiv senatorii şi deputaţii, avem o şansă de a scăpa de o eventuală epidemie declanşată de imigranţi. Ce naiba, în caz de pericol, om găsi noi vreun congres de astronomie sau simpozion parlamentar internaţional prin Miami sau Buenos Aires. Ne urcăm în primul avion şi părăsim zona infestată în doi timpi şi trei check in-uri. La urma urmei, noi beneficiem doar de imunitate, nu şi de umanitate parlamentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *