BÂRFE CU CAIMAC. Pentru ieşeni, cu drag

Cu Botșeni, înainte: Să ne lăudăm şi noi un pic: zearul ne merge bine. Așa că cetetorii noștri trebuie să se deprindă și cu bârfe de pe alte meridiane, paralele și constelații. De exemplu, s-a mai zis că frate-su lu’ şefu’ Cejăului de Botșeni se visează europarlamentar, cu susținerea inclusiv a leberalilor ieșeni, cari de când cu Renu, cam înghit cu noduri. Mai nou, și șeful Cejăului de-acolo, fratele lu’ frate-su adică, se vrea consilier personal de-al lui Crin. Și-așa l-am auzit deunăzi pe Crin zicând că el n-are niciunul. De susținut, cică tot Iașul îl susține și pe ăsta, zice presa locală de la ei. Acum, din două, una. Sau așa e, iar atunci e vai de jalea lor de leberali ieșeni, dac-au ajuns la mâna Botșeniului sau nu e așa și atunci un prezident de Cejău de-al nostru ar trebui că poate și el să promoveze oameni, nu? Sau nu se mai poate, că e opoziție mai nou?

Ţurcana veselă

Un partid mic, mic, mic: Rămas fără membri de la ultimele dezertări, Perdeleul ieșean se chinuie să arate că e un partid important sau măcar că încă e în viaţă. A trecut pe la Iași madam Paul? Mutu a și prezentat-o lumii, de parcă nu o știa deja lumea de cal breaz. A venit Robocop, TRU și încă unul? Hop și Mutu să-i arate publicului. Că nu știau săracii ce să zică ieșenilor ca să-i intereseze, nu mai contează. Mutu voia să iasă în față. Dom’ colonel, stai liniștit. Ambele jumătăți ale ce-a fost USL știu câte parale face partidul matale, dacă e vorba de negocieri. Iar alegătorii ştiu și mai bine, așa că te cam agiți degeaba.

Paul de Perdeleu

Schimbarea schimbării la PMP: Nește cetetori zeloși s-au luat de noi la un moment dat, că prea vorbim de șeful Cejăului, iar pe alții nu-i băgăm în seamă. Na, dacă simpatecul Avoievodiţei ne e așa de plăcut scrisului, ce să-i facem? Totuși, ținem la cetetorii noștri, așa că o să-i punem la curent și cu ce se întâmplă pe la alții. La partidul lui Zeus, de exemplu. Care e plin de viață. Da’ așa de plin, că shimbă șefii ca pe cămeși. Acu’ o lună, Pisică a făcut un pas în spate, ca să ajungă Glagore șef. Deunăzi, și Glagore a făcut un pas în spate. Pentru cine? Ei, aici apare faza haioasă. În funcţia de şef al filialei s-a înfipt imediat Cameluța, și ea proaspăt înscrisă, venită degrabă de la Perdeleu. Credem că acum la PMP e o confuzie totală, azi un şef, diseară altul, iar la noapte încă unul. Ce s-o fi întâmplând acolo. Săpăm şi revenim.

Glagore combinatoru’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *