BÂRFE CU CARACTER, CHIAR AVEM FLER

N-ai să crezi ce mutare are în plan o madamă! Trei bârfe de la liberarii ieșeni, cu grad ridicat de credibilitate, de 99,9%. Unu la mână: noul șef al liberalilor va fi fostul șef, adică direftorul de la aerohaltă. Doi: în capul listei de la Senat a fost fixat dom’ profesor Mitică. Dar surpriza vine la știrea a treia: Miaela nu mai candidează pentru un nou mandat de senator. Stați! Stați! Nu vă bucurați degeabă și nu desfaceți încă șampania. N-am scăpat. Ea a zis că nu mai vrea la Senat, dar vrea loc eligibil la camera derutaților. Explicația e simplă: după toate calculele electorale, liberarii vor prinde maxim un senator la toamnă. Iar ăsta, am stabilit, va fi dom’ profesor. Așa că Miaelei îi e frică să ia poziția a doua care poate fi pierzătoare, așa că mai bine se duce pe trei la derutați, după șeful de la aerohaltă și dom’ Costel, titularii primelor două poziții. Încă nu-i nimic bătut în cuie, urmărim și vă informăm.

Crâsma unde nu ești servit repede, ca să ți se facă și mai multă foame: E un om de afaceri din Iași, cu profil de alimentație publică, ale cărui conturi se umflă în fiecare vară. Vorba aia, facem bani precum respiră. Individul, din țara Bârsei, are o crâșmă în al doilea parc din Copou, Pușcătorul i se spune. Ei, și la crâșma asta, în fiecare zi de vară se fac bani, un purcoi. Teresa e mereu plină, se beau butoaie de bere și se mănâncă continuu friptane. Și ca să-și maximizeze profitul, tipul din țara Bârsei și-a dimensionat personalul, adică bucătarii și chelnerii, la minima rezistență. De ce să plătească bani mulți pe salarii și impozite. Clienții care-i calcă pragul mai bine așteaptă un pic, să li se facă mai multă foame. E bine, e aer curat. Așa se face că pentru a bea un țap de bere și a mânca cinci mici tre’ să aștepți fo’ juma de oră. Halal servire!

Îmbulzeală mare pe locurile eligibile: Până la urmă s-a hotărât treaba. Flăcăii de la 4 Iași vor candida la parlamentare pe listele partidului lui Cucușor Dan, usere. Băieții vor pune pe listele de la Iași fo’ doi la senatori și fo’ cinci la deputați, deși Iașul are rezervați cinci senatori și 12 deputați. Adică, băieții își cunosc lungul nasului și nu vor pune liste întregi. Oricum, pe actualele sondaje, e posibil să prindă unul-doi deputați și poate chiar și un senator. În condițiile astea, lupta pentru locuri va fi crâncenă. Cine va pupa loc eligibil? Noi avem niște nume, dar nu sunt confirmate 100%. Facem verificările cuvenite și revenim cu detalii. Stați pe-aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *