BÂRFE CU EXPLOZIE ÎNTÂRZIATĂ

Reprezentaţie ieftină la teatrul din Podu Roş: Ce mai zarvă, ce mai vuiet la liberarii ieşeni. Ăştia 9 de şi-au depus dosarul în campania internă pentru desemnarea candidatului la Primărie să-şi ia pauză. Aşa cum am anticipat încă de acum câteva luni, candidatul liberarilor va fi dom’ direftor Mariusică de la aerohalta noastră. Câteva indicii: şi-a înmulţit apariţiile televizate, nu infirmă candidatura, mare parte din vechii liberari i-au cerut public să candideze. Ceea ce vedeţi acum e doar teatru ieftin: candidatura nu e anunţată oficial ca să se mai vânture tema asta în presă. E ca un fel de teasing, e o promovare gratuită pe care o face media locală. Aşa că liberarii ţin focul aprins. Dar sursele noastre bine informate susţin că e o chestiune de zile până ce se va face anunţul oficial. Singurul lucru nerezolvat e că sunt fo’ doi-trei zevzeci, gen prefectul stripăr, care trebuie liniştiţi, să nu facă panaramă că n-au prins ei locul mult râvnit.

Casa unui mega-baştan, ca un mall în miniatură: Ştiţi care e cel mai bine păzit loc din Iaşi? Nu, nu e nicio instituţie publică. E casa unui ieşean. Situată în Copou, gard în gard cu grădina botanică, casa „Regelui Mall” e, de fapt, o cazemată. Înconjurată de ziduri groase, cu camere de luat vederi pe toate laturile, vila celui mai bogat ieşean impresionează prin dimensiuni şi arhitectură. Pare un mall în miniatură, iar comparaţia nu este deloc deplasată. O singură neclaritate avem: cam cât să fi investit până acum „regele”: 1, 2, 4 sau 9 milioane de euro? Aşteptăm sugestii.

Campanie agresivă cu fonduri publice: Flăcăii ăştia de fac campanie prin toate judeţele Moldovei căutându-i pe cei mai straşnici oameni au dat lovitura. Au cooptat toate autorităţile locale (cejeuri şi primării) la care se adaugă alte câteva companii babane, atât publice cât şi private. În condiţiile astea, reţeta financiară a campaniei pare să fie una de invidiat. Astfel, îşi permit o promovare agresivă atât outdoor cât şi în mediul virtual. O idee bună, generată de câţiva oameni cu parfum de credibilitate care o să se concretizeze într-o gală în care se vor premia tot ei între ei. Asta-i viaţa. Cine poate, oase roade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *