Bârfe cu iz politic, le-am scris cu simţ critic

Visul unei nopţi de iarnă: un leberal se şi vede deputat: Cine credeţi că s-a bucurat cel mai tare şi mai tare de problemele cu justiţia ale Udrei din Pleşcoi? Vă spunem noi: tovarăşul Livache Brătenescu, şeful ăl mare al hardughiei de cultură din Tătăraşi. Poate c-aţi uitat, dar Brătenescu a fost contracandidatul Udrei la alegerile parlamentare din 2012, pe un colegiu din Roman, judeţul Neamţ. Culmea e că Brătenescu a câştigat alegerile, dar cum nu a trecut de pragul de 50%, în Parlament a intrat la redistribuire madam Udrea. Şi de-atunci Brătenescu îi poartă sâmbetele. De câteva zile însă, leberalul e în trepidaţii, scrie pe blog, combate la tv, joacă ţonţoroiul că Udrea e în necaz. Da, tovarăşe, ai fost răzbunat. Acum ce-ai vrea, să se vacanteze postul de deputat pe colegiul din Roman, să candidezi şi să-l câştigi la sigur? Aşa-i c-ai vrea?

În vestul judeţului, ca în vestul sălbatic: Bârfă inspirată dintr-un fapt real. Orice asemănare cu realitatea nu este deloc întâmplătoare. Cică un om cu foncţie, dintr-o comună mare din vestul judeţului, a găsit o metodă periculoasă de a se răzbuna pe adversarii politici. E ca în filmele cu mafioţi. Respectivul, viceprimar de felul lui, deţine un service auto. Recent, un adversar de-al său a făcut o mare imprudenţă: a decis să-şi ducă maşina la reparat fix în service-ul vicelui. După câteva zile, cetăţeanul şi-a luat maşina înapoi, ferm convins că problema fusese remediată. Când colo, ce să vezi: autoturismul proaspăt reparat pierdea lichid de frână. Mai rău de-atât nici că se putea. Noroc că cetăţeanul s-a prins la timp. Acum stă şi se gândeşte: a fost doar o defecţiune sau vicele a vrut să i-o tragă rău de tot?

Parlamentar campion la vorbe, nu în fapte: Cultul personalităţii. E clar, asta e boala de care suferă majoritatea senatorilor şi deputaţilor leberali. De când cu Facebook-ul ăsta, suntem bombardaţi cu sute, mii de poze săptămânal, fotografii prin care dânşii încearcă să ne convingă că trudesc pentru binele poporului. De-un exemplu, l-am ales ca studiu de caz pe derutatul plecat de la finansuri, adică pe dom’ Anton. Ei, acesta livrează în spaţiu virtual fotografii de la şedinţe din Parlament, de la partid, de la evenimentele festive sau postează pur şi simplu înregistrările video de la emisiunile tv la care a participat. Dar, concret, de muncit, muncim şi noi ceva dom’ deputat? Vedeţi că anul viitor, la alegerile parlamentare o să fie cam îmbulzeală pe lista PNL. Sunteţi sigur că mai primiţi un loc eligibil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *