Bârfe cu mici colţi, sunt pentru toţi

Acest candidat la primărie n-are bani nici măcar să treacă strada: Într-un semiobscurantism, pe şestache, sau doar pentru iniţiaţi. Aşa se desfăşoară şedinţele celui mai nou partid din oraş, intitulat 4Iaşi care, între noi fie vorba, încă nici nu e partid, că nu e înregistrat oficial. Ei, it-iştii ăştia de se cred, mai nou, mari politicieni spun acum că le ştiu pe toate, şi la primărie, şi la cejeu, dar şi la nivel de comune. Dar nu orice fel de comune, ci doar alea din preajma Iaşului. Mai departe nu calcă, deoarece li se pune colbul pe pantofi. Aceşti băieţi, spun sursele noastre, au o mare problemă: începe campania, dar ei nu au buget nici să bea apă de la cişmeaua din Grădina Copou. Toţi s-ar fi lămurit că n-au nicio şansă şi niciunul nu e dispus să-şi cheltuiască banii pe o nebunie de-o vară. Hai, zic, sursele, dacă alegerile avea loc in două tururi şi puteau negocia şi ei măcar un viceprimar sau un viceşef de cejeu, marcau repede banul. Or, într-un singur tur, nema şanse de reuşită.

Un om politic se duce cu capul înainte, ca berbecul: Una caldă-fierbinte de la partidul lu’ dom’ general, să trăiţi! Cică, deocamdată, partidul generalilor insistă să-şi pună candidat propriu la primăria Iaşi. Ia ghiciţi cine se dă cu fundul de pământ (scuzaţi expresia) să primească nominalizarea partidului. Da, e chiar el, doftorul deputat, ăla de a migrat la toate partidele posibile şi a poposit acum în ograda lu’ dom’ general. Dar cică face urât de tot, el vrea să candideze şi face în toate felurile, doar-doar şi-o îndupleca colegii. Domnilor, un sfat gratis: verificaţi dacă şi-a luat toate medicamentele, că nu-i a bună.

Cine îşi bagă boticul în borcanul cu miere? Ăştia de la ApaChioara dau lovitură după lovitură. După ce în ultimii trei-patru anişori au vânturat sute de milioane de euroi, fonduri nerambursabile, ca investiţii în reţele, acum se pregătesc de noi afaceri. Şi mai bengoase, şi mai bănoase. Curioşi cum suntem din fire, o să stăm geană să vedem cine îşi atribuie licitaţiile. Aşa e mişto, să ştim fiecare euroi pe ce este cheltuit şi cine îl umflă. Noi avem deja nişte indicii, dar nu vrem să-i speriem. Îi lăsăm să o comită şi abia apoi vă explicăm de-a fir a păr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *