Bârfe de calitate, gata fezandate

Un primar putred de bogat e strâns rău la pungă: Știți că în general suntem persoane pașnice. Dacă putem să dăm un sfat, mai degrabă decât să dăm cu barda, așa facem. Doar că sunt unii care parcă numai de „ho” și „teo” pricep. Deunăzi ne-am întâlnit cu un sindicalist nervos din învățământ. Șucărit omul, rău de tot. De cum a deschis gura, ne-am prins ce problemă avea săracul. Îl tot trăgeau de mânecă și pe el sindicaliștii, că primarul unei comune nu le plătește naveta nici de-al dracului. Chestia e cunoscută, că multe comune se plâng că n-au de unde scoate nici măcar 1.000 de lei pe lună pentru navetiști. Dar să auzi că acea comună pe care era șucărit sindicalistul e taman aia din coasta Ieșilor, condusă de dom’ ofițer Nițescu, asta e prea de tot. Hai, că la Ciohorăni mai înțelegem. Dar la Miroslava? Mai dă-o-ncolo, dom’ premare, că la faza asta chiar ești nu știu cum. Știi matale.

Un oficial a transmis Ziua Unirii pe Facebook: Că tot vorbeam de primari, la sfârșitul săptămânii trecute, a venit la Iași fratele nostru premare den Chișinău. Ne-am miratără puțin că, pe când preoții își țineau slujba lângă statuia lui Cuza, dom’ premare butona intens iPhone-ul. L-am iertat, că am zis că poate a primit vești urgente de peste Prut, despre problemele urbei pe care o păstorește. Mai târziu, când treaba se terminase, aproape ne-am ciocnit cu el în fața premăriei, pe când își făcea un selfie cu bustul lui Nicolae Gane. Pe urmă, iar s-a apucat de butonat, cu exact aceleași gesturi, așa că ne-am prins. Omul nostru transmisese în direct pe feisbuc unde era și ce făcea. Măi, da’ ce modern mai suntem!

Nişte viruşi mici şi zglobii s-au aciuat la mănăstire: De ani buni, biserica se tot modernizează. Preoții au mașini, telefoane mobile etc. Normal, că doar n-o să rămână în Evul mediu. Logic, au și internet. Inclusiv în mănăstiri, care cică sunt locuri de recluziune, iar călugării au rupt-o total cu alea lumești. Un pretenar care se ocupă de calculatoare și altele dintr-astea ne-a șoptit că a fost chemat la un moment dat să pună din nou în funcțiune serverul unei monastiri din buricul târgului, care dăduse ochii peste cap. S-a apucat de treabă și s-a prins că serverul era blocat den cauză de viruși mici și zglobii. Acum, n-am vrea deloc să speculăm, adică cum de-au ajuns respectivii viruşi în reţeaua monastirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *