Bârfe de sărbători, unii au fiori

Mutare surpriză într-o instituţie importantă: Doamnelor şi domnilor, revenire surprinzătoare! Aşa ceva mai rar! Domnul Primirad a revenit în Palatul Roznovanu. Uşor, nu săriţi aşa, ca arşi. Într-adevăr, Primirad s-a angajat la Primărie. Dar nu e Primirad ăla pe care îl ştiţi voi, ci e unul din feciorii fostului şef al oraşului. Primirad-copilul a primit un birou mişto, cu colegi şi colege mişto, fix la etajul al II-lea al Palatului. E un loc călduţ şi la propriu, şi la figurat. Ca să nu vă mai ţinem pe jar, vă spunem scurt că Primirad-feciorul a fost angajat la direcţiunea programe fonduri europene. Da, e bine acolo. Şi cald, şi leafă bunicică. Şi başca, feciorul are biroul deasupra fostului birou al tatălui său, Primirad senior.

Detalii incredibile din jaful anului: Marele jaf de la Car4, magazinul ăla bengos dinspre Leţcani, începe să-şi developeze filmul. Anchetatorii ieşeni au reuşit să prindă unul dintre participanţii la jaful în urma căruia au furat produse de peste 100.000 de epuroi de la Faltex, din Car4. Dar ştirea nu e asta, că a fost prins un făptaş. Ştirea pe care n-aţi citit-o nicăieri e că jaful s-ar fi petrecut cu complicitatea celor ce de fapt trebuiau să păzească magazinul. Dar, zice-se, că toţi paznicii s-ar fi dat băuţi în noaptea aia, la ziua unui coleg. Chiar aşa o fi sau e doar un alibi spus celor ce-i acuză că au fost mână în mână cu jefuitorii? Cercetăm şi vă înaintăm un raport anul viitor.

Voturi virtuale scoase pe tarabă, la licitaţie: Ultima din politichie pe anul acesta. Vă mai aduceţi aminte de “independenţii” de la 4Iaşi, it-iştii care voiau revoluţionarea scenei politice locale. Ei, bine, revoluţia a durat doar vreo două-trei luni. Acum, zice-se că flăcăii negociază în acelaşi timp, şi în paralel, şi cu liberarii, dar şi cu pesedeii. Explicaţia e simplă: alegerile fiind într-un singur tur, ei au şansa porcului de Ignat. Cum al doilea tur nu există şi deci nu-şi pot vinde voturile între cele două tururi, încearcă un negoţ de pe acum. Adică, bat palma cu unii, îi carotează pe ceilalţi sperând să primească, după alegeri nişte firimituri de la masa învingătorului. Suntem curioşi foc câte parale fac şi cât vor obţine în urma negocierilor din culise. Hai, spor la treaba şi “la mulţi ani!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *