Bârfe de senzaţie, vi le dăm cu dedicaţie

O fătucă leberală blochează o afacere de milioane: Am tot stat noi și ne-am scărpinat cu mâna dreaptă după urechea stângă să ne dumirim ce se întâmplă sau mai bine zis ce nu se întâmplă la muzeul tehnologic din capătul CUG-ului. Acum câteva luni, se anunța schimbul între Cejău și premărie a celor două muzee din CUG. Cejăul trebuia să ia Muzeul Expozițional, iar premăria pe cel Tehnopol, pe ideea că ambele instituții contribuiseră la amândouă și decât să se certe care pe care s-o conducă, mai bine le împart. Mai trebuia făcut inventarul, schimbul și eventuala compensare a valorilor. Mișcarea nu s-a făcut nici până acum, că județul nu se grăbește să calculeze cât face Tehnopolul. Bun, dar de ce? Păi, pare-se că nu i s-a găsit încă un locșor călduț șefei de-acolo, Tarla Scurtă pre nume. Și cum să lași cu ochii în soare așa leberală ferventă? Chiar șomeră? A, nu se poate muta vama la Tehnopol până nu se lămurește schimbul? V-aţi prins? Să vezi de-acum bârfe…

Conu’ Stelică birjăreşte un Klasse de toată frumuseţea: Apropos de leberali. Deunăzi, mare semnare mare de contract pentru construirea unor frigidere pentru legume la Lețcani, sub numele de Agropolis. Nouă ne-a luat ochii și mai mult nu. A, nu promisiunile de lapte și miere, de ’jde mii de locuri de muncă, că v-am plictisi cu poveștile astea. Ne-a luat ochii căruța premarului, să trăiești, coane Stelică! Omul nostru s-a plimbat la și de la eveniment într-un Merț negru, mare, lucios, nou-nouț, nu-ș’ care Klasse. Din leafă, coane Stelică, din leafă?

Un lider de partiduleţ pare căzut din Lună: Îl știți pe singurul politician care nu se supără când își aude porecla, nu? Dom’ profesor, poreclit micul Führer. Mai exact, ăla de la Pierdeleu. Chiar dacă are o conotație nașpa, ”Führer” îi sună ok, că dă impresia de autoritate și de nimic nu mișcă în front. Ne-a distrat la maxim când am aflat că bietul Führer habar n-are ce mișcă în spatele frontului. Mai precis, că taman șeful consilerilor județeni perdeliști a renunțat la portocaliu și a ales roșul, pe criteriul că decât să-și ia șuturi degeaba într-un partid, mai degrabă e salutat de toată lumea în altul. Ei, Führerul a aflat de la ziariști că Răducu l-a salutat din mers. Acum, ne întrebăm și noi, oare să-i spunem că mai e nițel și îi mai pleacă doi, adicătelea Gâscanu și Necredinciosu’? Hai mai bine să nu-i spunem, să aibă două surprize.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *