BÂRFE DE VARĂ, O MIŞTOCĂREALĂ

Lucrare de mântuială orchestrată pe Bucium: Ştiţi ce panaramă a fost cu lucrarea companiei ApaChioara de pe Bucium. Au schimbat ei acolo o conductă şi nu mai terminau lucrarea de se făcuse traficul un infern. Făceai cu maşina de la motel Bucium până în Centru cât din Târgu Frumos până în oraş. Într-un final au terminat şi lucrarea, au şi asfaltat. Nu ApaChioara a făcut investiţia, ci firma care a câştigat licitaţia. Partea nasoală e că de la Onyx până spre semaforul de la podul Bucium, drumul proaspăt asfaltat se cam surpă. Adică-i valuri – dâmburi. Şi-atunci, care-i şpilul? ApaChioara a vânturat nişte parale, firma privată a câştigat baban, iar ieşenii îşi distrug maşinile. Păi, e frumos aşa? Sigur aţi băgat toţi banii în pământ şi asfalt ori s-au mai scurs şi prin alte părţi?

Un deputat fuge după doi iepuri: Deputatul Vlăjuţ, acest Făt Frumos din Lacrimă, încă independent, s-ar putea să rămână neînsurat. Cu mai puţin de un an până la alegerile locale şi cu un pic mai mult de un an până la alegerile generale, Vlăjuţ nu a optat pentru un partid serios. Noi spunem că, dacă mai vrea să facă politică, ar trebui să se hotărască mai repede. Informaţiile din surse sigure spun că Vlăjuţ vrea să-şi vândă scump pielea. Nu ar vrea un simplu post de parlamentar, ci ţinteşte chiar candidatura pentru primărie, susţinut de un partid puternic. Credem că are, totuşi, năzuinţe cam prea mari. Şi, dacă nu se decide în câteva săptămâni asupra unui partid, s-ar putea să rămână pe dinafară atunci când se întocmesc listele pentru deputaţi şi senatori. Deci, coane, cum faci?

Un senator – profesor, copilării pe Facebook: Nea Mitică, ăl mai profesor de la liberari, e, mai nou, creditat cu şanse de a deveni candidat la primărie la alegerile viitoare. Avem două nedumeriri: de ce nu şi-a depus candidatura în forul intern? Şi, doi, de ce umblă cu chestii copilăreşti pe pagina sa de Facebook? Poze cu flori, cu animale, din călătorii, mai nimic serios. Dom’ profesor, vrei să adormi adversarul sau care-i strategia? Noi spunem cu mâna pe inimă că suntem complet bulversaţi. Sau poate candidaţi la postul de şef de creşă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *