Bârfe din agendă, nu le dăm vreo tentă

Ce amante şi-au găsit culcuş sus, în Copou? La ăl mai rezidenţial complex al Iaşului, cocoţat în vârful Copoului, s-a concentrat toată lumea bună nu doar a oraşului, ci a întregii Moldove. Astfel, se zice că în blocurile ridicate de cei doi fraţi în zona mărginită de străzile Petre Andrei şi Sărărie s-ar fi adunat crema funcţionărimii, a businessman-ilor şi a celor ce practică profesii liberale. Nu eşti om bazat din Moldova (de dincolo şi de dincoace de Prut) dacă nu-ţi iei apartament acolo. Unii îl iau pentru părinţi (oameni de afaceri potenţi, cu vile în Copou, ce-şi aduc părinţii aproape), alţii cumpără pentru propriile odrasle (cei din afara judeţului pentru copiii ce vor veni la Iaşi la facultate), iar alţii (afacerişti şi politicieni din Iaşi) mai cumpără câte un apartament şi pentru amante. Ei, pe ăştia din urmă îi cercetăm noi. Avem deja o listă scurtă, stăm la pândă şi săptămânile viitoare poate venim şi cu nişte fotografii – document.

Cine e notarul care umflă banul: Vă povesteam zilele trecute că un notar din Iaşi care e şi mediator a ajuns putred de bogat. Şi pe cât e de bogat, pe atât e şi de zgârcit. Acum, avem confirmarea oficială: respectivul a ajuns şi mai putred de bogat (asta în condiţiile în care gramatica limbii române mai permite un grad pentru „putred”). Acest notar are cabinetul fix peste drum de nou deschisul Palat al Justiţiei, ăla din Tg. Cucu. Cum era şi normal, de când a fost inaugurat noul sediu al judecătorilor la uşa cabinetului notarial e coadă cam ca la moştele Sfintei. Or, coadă înseamnă, în traducere liberă, mormane de bani. Dom’ notar, dacă tot ai dat lovitura, măcar du-te până la Sfântă, aprinde o lumânare şi mulţumeşte-i.

Nişte bugetofagi vor maşini bengoase: Că banii publici sunt tocaţi fără vreo noimă, nu mai e demult o ştire. Dar ultima ispravă a şefilor de la Protecţia Puştanilor e chiar enervantă. Zic sursele noastre că directorii de-acolo pun la cale o nouă achiziţie, adică un nou lot de maşini. De ce spunem un nou lot? Pentru că parcul auto al direcţiei este deja destul de numeros cu maşini multe şi destul de bune. De frică să nu se vadă că au autoturisme mişto, şefii au ordonat parcarea lor în spatele sediului, departe de ochii curioşilor. Acum s-ar plănui o nouă achiziţie care să cuprindă nişte Logan, nişte Renault şi chiar nişte Duster. Ce importanţă are dacă centrul de zi din Tătăraşi se prăbuşeşte peste copchii? Maşini să fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *