Bârfe din buzunar, i-am văruit bine, iar

Un derutat e disperat după imagine publică: Unii oameni suferă când nu sunt remarcați, mai ales când au senzația că sunt buricul Terrei, iar lumea din jur nu e la fel de convinsă. Logic ar fi ca respectivii să-și dea seama că nu fac nimic remarcabil și să se dea peste cap ca Făt-Frumos și să facă ceva de să stea mâța-n coadă. Unul dintre cei care se simt abandonați de opinia publică e mai vechea noastră cunoștință, derutatul Deleanu. De când a plecat la populari, are impresia că nu mai e la fel de vizibil, chiar dacă e șef de partid. Așa că se apucă și comite comunicate de presă pe orice crede că ar putea prinde la public. Că e vorba de transport public, că e vorba de spitale sau de călătorii în spațiu, omul nostru scrie. Ca să fie sigur că își va vedea numele în ziare sau figura la televizor, mai dă pe urmă de siguranță niște telefoane. Nah, că te-am băgat noi în seamă, e bine? Dar să știi că dacă vrei să te remarce lumea, trebuie să arăți că faci tu ceva, nu să te iei de ce fac sau nu fac ceilalți. Chiar, se mai întâmplă ceva pe la București care să-i intereseze pe ieșenii din colegiul matale?

Într-o comună din judeţ, meci dur pentru postul de vice: Nu știm dacă știați, dar există o comună în județul ăsta în care se bat roșii între ei. Hai, că dacă se bat galbenii cu portocaliii, este de-a dreptul banal. Dar să se bată trandafirii cu vulturii, asta chiar e știre. În acea comună sunt cinci conseleri trandafirii și alți cinci, vulturi. Și, deși aliați, nu se înțeleg care să dea viceprimarul. Cel mai haios este că au ajuns leberalii să arbitreze meciul. Că și unii, și ceilalți au nevoie de cele două votulețe galbene. Meciul a ajuns prin repriza a treia și încă se joacă. Vă ținem la curent. Rămâneţi pe recepţie, revenim cu alte bârfe.

Toată floarea din România vine la inaugurarea Aerohaltei: Lume, lume! Când ați fost ultima oară la circ? Ei bine, dacă nu ați mai fost demult, aveți ocazia asta unică săptămâna asta, când se taie panglica la noua pistă a aerohaltei. Ca să nu fie supărare, a fost invitată toată lumea care apare la televiziunile naționale. Și-uite-așa, se zice, dragi ieșeni, că ne vom trezi cu toată căruța de candidați la prezidenție răsturnată pe dealul Aroneanu. Bine, să zicem că unul chiar are ce căuta la panglică. E premier, a dat niște bani anul trecut pentru lucrări. Iar la proiecte mari dă bine să-l chemi. Cu el, e ok. Dar ceilalți ce caută? Claudiu Ionescu, de exemplu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *