Bârfe din culise, despre orgolii aprinse

Capetele vor cădea cam la fel ca popicele: Bubuiala de pe lume va avea loc, în curând, la liberari. Deja vocile care-i contestă pe dom’ profesor Mitică și pe flăcăul Costică sunt din ce în ce mai puternice. Primul care a sărit la cap e fostul prefect stripper căruia i s-a pus căluș în campanie. Dar sunt și alții care cer ca actuala conducere să fie decapitată. La bursa bârfelor se fac deja pronosticuri și în ceea ce privește noua conducerea. Așa cum anticipam noi aici acum vreo două-trei săptămâni, la cotitură așteaptă deputatul Mugurel, șef la filiala de la munte, dar care ar vrea să revină acasă. Paradoxal, o șansă ar avea și candidatul înfrânt la primărie, mister Marus. În cazul lui, depinde dacă mai rămâne Alinuța sus la Bucale, ea e marea lui susținătoare. Bubuiala va veni, e o chestie de zile. Stăm pe fază și raportăm.

O prezență plăcută, dar efemeră în politică: Istorie. Asta a devenit o candidată la primărie care a rămas și pe lângă consiliul local. Încăpățânarea Ancuței de a candida din postura de independentă a scos-o definitv din jocul politic. Probabil că aici este capăt e drum pentru aventura sa, pornită acm 4 ani la partidul lu’ domn Dan. Femeia rămâne cu ocupația sa de bază, avocatura. Politica a fost cu termen redus. Probabil, o vreme, va mai intra prin studiourile tv locale, așa interțial. Iar din toamnă probabil că va cădea definitiv cortina. Asta-i viața, când îți joci prost șansele și crezi că ai ajuns buricul pământului încât să candidezi de una singură.

Deputatul independent caută de zor un partid: Interesant cum se liniștesc unii după ce văd rezultatele de la alegeri. În această situație este și deputatul independent Vlăjuț, cel care a scos un scor mic la urne. Totuși, trebuie aflat ce carte a jucat el. E clar că acest scrutin a fost doar o încălzire pentru la toamnă, pentru alegerile parlamentare. Acolo este miza lui cea mare, un nou mandat de deputat. Pentru că i-ar fi șucărit și pe cei de stânga și pe cei de dreapta, deputatul caută acum o soluție de avarie, să se lipească de un partid care să-l ducă în Parlament. Zic unii că s-ar fi dus să testeze terenul pe la alde ăștia care sunt reprezentanții la Iași ai lui Moliceanu, ba chiar și pe la ai lui Băse. Deocamdată, sunt doar discuții de tatonare, nimic clar. Până în noiembrie mai e ceva timp, așa că e foarte posibil să-și găsească un loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *