Bârfe din oraș, un mic colaj

S-au înscris în competiție ca să aibă cum negocia: Gata, s-a terminat și cu înscrierile pentru cursa electorală din 5 iunie. Oficial, avem 10 competitori în cursa pentru fotoliul de primar al Iașului. Dar zvonurile zic că inclusiv în toiul campaniei electorale vom putea asista la niște retrageri strategice. Adică mai mulți candidați să anunțe sus și tare că ies din joc și că susțin un anumit candidat. Bârfele și calculele sunt multe de tot. Dar mai multe cică sunt zerourile din sumele ce le sunt date pe la nas unora pentru a renunța la luptă. Cum bine știți, într-un singur tur, așa cum sunt anunțate alegerile, nu lasă loc la multe manevre și negocieri cum ar fi fost în două tururi. Așa că astea se vor face chiar și așa, cu dosarele de candidaturi depuse. Cine sunt geambașii de voturi. Stați pe fază, tot noi vă zicem.

O mică țeapă de la reftorul cel mare: Supărare mare în mediul academic, ăla al școlii superioare din dealul Copoului. Se zice că mulți profesori mari sunt foc și pară pe noul reftor, ăl ales, Tudorică. După ce a fost ales, Tudorică a zis că mai stă fo’ juma de an la Curtea cu Juzi și că profesorii ieșeni să facă bine să-l aștepte că el vrea să termine mandatul ca să umfle pensia babană. Profesorii l-ar aștepta și doi ani, că nu de dorul lui plâng ei. Supărarea lor pleacă de la promisiunile din campanie, când Tudorică zicea că le va mări lefurile când va ajunge reftor. Or, el a ajuns reftor mare, dar salarii tot mici le văd profesorii. Gurile avizate din școala superioară afirmă că n-ar fi exclus să avem parte si de o mișcare de protest.

N-ați văzut pe Radu mamii? Cel mai dezorientat candidat la primărie este Răducu de la alde niște așa intitulați liberari. Ei, Răducu abia acum realizează în ce gășculiță s-a băgat și nu știe pe unde să mai scoată cămașa. Iar de rușine nu prea se mai afișează pe nicăieri. Nu-i nici la ziare, nici la radio, nici la tv. E greu de răspuns la întrebările incomode. Dar poate fi asta o tactică, să bage capul în nisip ca struțul? Cu așa strategie electorală suntem gata să pariem că partidulețul și candidatul vor strânge voturi cât să umple o sacoșică. De ce se teme Răducu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *