Bârfe din urnă, noi râdem la urmă

Interese uriașe pe seama dispensarului de urgențe: Tot v-am povestit noi, ani la rând, despre un proiect asumat de toți politicienii ieșeni, dar care nu se împlinește niciodată. Este vorba despre dispensarul regional de urgențe. Și v-am explicat că, pe amplasamentul lui se duc adevărate bătălii între șmecherii imobiliari din târg. Fiecare vrea dispensarul pe lângă propriul teren ca să dea un tun imobiliar de proporții. Dar pe lângă aranjamentele astea, ar mai fi unul la care puțini s-au gândit. Cică dacă s-ar face dispensarul ăsta ar fi afectate cele private existente care și-ar pierde, astfel, o parte dintre mușterii. Iar la privați pierderea asta de bolnavi se traduce în pierderi de sute de mii sau chiar de milioane de euro. Ei, acum ați priceput de ce toată lumea vrea să facă dispensarul, că dă bine în campanie, dar de fapt nu și-l dorește nimeni?

Un candidat va dispărea complet de pe radare: La final de campanie electorală, putem da și un premiu inedit: cea mai scurtă carieră politică. Precum un fluture, candidatul IT-ist la Primărie s-a apropiat prea mult de bec și s-a ars. Pronosticul nostru e următorul: pe 5 iunie, IT-istul nu va atinge pragul de 5% la Conțiliu și nu va face nicio brânză nici pentru postul de șerif al orașului. Cu alte cuvinte, pe 5 iunie va luat voturi – o sacoșă. Dar nu ăsta e pronosticul. Predicția noastră e că începând cu 6 iunie, IT-istul va dispărea de tot, definitiv din peisajul vieții publico-politice. Atât de rapid și de definitiv va cădea în uitare încât ieșenii se vor întreba de-a fost vis ori a fost aievea. Prost jucat, domnu’ IT-ist.

E veșnic pe listă, niciodată în urnă: La categoria „înfrângere cu zâmbetul pe buze”, titlul se duce, fără drept de apel, la unicul, senzaționalul, inegalabilul Trăienică Mobre. Acest Matusalem al politicii ieșene, în inconștiența lui, susținea chiar săptămâna asta că va câștga alegerile pentru funcția de primar. Singura lui problemă era că va scoate un scor prea mare și-i va umili pe ceilalți care se vor clasa mult în urma sa. Pe această cale, le spune rudelor lui Mobre să nu-l mai lase slobod pe străzi, că nu se știe ce se întâmplă. Poate mâine-poimâine se crede președintele României și vrea să i se cânte imnul când trece el pe pietonal. Hai liberare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *