Bârfe doar trei, citeşte-le de vrei

Iată, a apărut numărul zece, care-i şi întrece: În buimăceala generală de la liberari, unde fo 9 inşi şi-au anunţat intenţia de a candida la fotoliul de primar al Iaşului în 2016, a apărut un nume nou. Deloc surprinzător pentru noi, mari specialişti în ale politichiei locale, dom’ Marius de la Aerohaltă e, de câteva zile, creditat cu şanse reale de a ajunge candidat al liberarilor la alegerile de anul viitor. Deocamdată, el zice că nu vrea. Se strâmbă, se alintă. Dar noi nu prea-l credem. Mai ales că în ultima perioadă tot îşi face pârtie în viaţa publică locală anunţând fel de fel de minuni petrecute la Aerohaltă: mai un terminal numai bun de inaugurat, mai nişte curse externe pe placul moldovenilor. Şi uite aşa capătă dom’ Marius vizibilitate, notorietate. În plus, figuri de prim rang din partid au început să-i dea mesaje prin presă, rugându-l să candideze. Îşi ia, oare, zborul în campanie?

Abia lansaţi, sunt proaspăt dispăruţi: Cea mai mişto fază: nou lansatul partid de la Iaşi a intrat la apă mai repede decât se anticipa. După ce au făcut o acţiune publică, în fapt lansarea oficială, la teiul poetului nepereche, băieţii de la această formaţiune s-au făcut nevăzuţi. Nimeni nu mai ştie nimic de ei. Nu au mai apărut nici pe Facebook, nici prin presă. Şi-atunci, o întrebare legitimă: ce-a fost jocul ăla de imagine? Cui i-a folosit? Sau poate au negociat ceva cu unii de pe extrema dreaptă. Vreun transfer, ceva. Atunci totul ar avea o logică: au făcut valuri, au negociat şi s-au aranjat. Sau poate n-o fi aşa. Om trăi şi om vedea.

Ruşine mare la o filială mică de tot: În afara marilor probleme pe care le au deja în filială (nu au un lider autentic, nu se ştie cine e candidatul la Primărie), liberarii din Podu ăl Roş mai au un mare necaz. Nu ştiu pe cine să promoveze la alegerile viitoare ca potenţial şef al cejăului. Adică, chiar dacă votul e pe listă, cu cine să defileze ei? Întrebarea e grea de tot fiindcă dacă te uiţi în filială îi înţelegi: chiar nu prea au pe nimeni. O situaţie tristă, pe care nici măcar cei de la Bucale nu o pot rezolva. Ăştia din Iaşi sunt atât de şterşi încât se caută soluţii inclusiv din exterior, de la aşa zisa societate civilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *