Bârfe electorale, ăștia își dau la gioale. Se bat ca chiorii pe un loc neeligibil

Oameni buni, frați ieșeni, am intrat în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Acuș începe campania electorală și-atunci să vedeți circ. Dar până ajugem acolo, să știți că circ e și acum, doar că nu prea auziți de el. Dar vă spunem noi, de asta suntem aici. De exemplu, e scandal mare la liberari, cu candidații de pe liste. S-au făcut liste, dar nu-s bătute în cuie, nu le-a aprobat Bucureștiul. Și cât timp mai e o șansă de schimbare, liberare își dau la gioale. Inclusiv pentru locul 5, la derutați. Locul 5? Băi, colegi, de ce să vă bateți pe locul ăsta, că nu e eligibil la voi? Ar trebui să scoateți, cu tot cu redistribuire, 40-41%. Iar voi scorul ăsta n-o să-l prindeți în veci. Și-atunci?

Un derutat din pemepeu tremură cu gândul la viitor: Tot de liste vorbim și la partidul lui Băse, pemepeul ăsta local. Aci, lucrurile ar trebui să fie extrem de simple. După toate calculele actuale, flăcăii de la Iași n-au, sub nicio formă, cum să obțină mai mult de un post de derutat. Între noi fie vorba, nici ăsta nu-i sigur 100%. Pentru poziția 1 pe lista la derutați e nea Petruș, derutat de-o viață. Așa că jocul pare închis la pemepeu. Hopa, dar stați așa. Cică dom’ Petruș ar putea zbura din capul listei cu bucate. Ultimele scandaluri în care a fost implicat a stârnit atât mânia marinerului, cât și pe cea a unor investigatori. Informațiile pe surse ne sfătuiesc să stăm pe fază că surprizele pot apărea în orice moment. Hai, bine, așteptăm, am pus și berea la rece.

L-au primit, l-au buzunărit și-l plasează pe-un loc prost: Un derutat căruia îi expiră primul mandat mai vrea o tură. Este vorba despre Vlăjuț, derutatul ăla ales pe lista lui domnu’ Dan, apoi independent și apoi trecut pe la o grupare obscură. Ei, derutatul ăsta a fost pețit mai ceva ca o fată mare, din mai multe părți. El crede că pentru valoarea sa, noi îi spunem că pentru portofel. În fine, până la urmă a acceptat propunerea liberarilor. Dar ce să vezi! E primit în partid, dar cică nu i se dă un loc eligibil. Păi, coane, ce afacere făcuși. Te-ai dus la ăștia doar ca să le umfli sacoșele sau prinzi și tu ceva? Vlăjuț se laudă că are un plan secret, noi nu-l credem. Doar zice și el așa, ca să nu cadă de fazan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *