Bârfe în dar, aşa ceva mai rar

Uzină americănească condusă pur româneşte: Tristeţe mare la fabrica aia bengoasă din coasta Iaşului, aia de produce echipamente pentru maşini străineze. Ştiţi că uzina asta merge ca unsă, încă de la deschidere. Se raportează profituri frumuşele, angajaţii, deşi munciţi la greu, sunt şi ei mulţumiţi. Numai că, de ceva vreme, lucruri ciudate se petrec la fabrică. Fostul director, John americanu’, i-a lăsat locul în cea mai înaltă funcţie unui românaş de-al nostru. Iar omu’ nostru cică-i pus pe căpătuială. Sursele din uzină zic că directorul cumpără consumabile de unde-i mai scump. Cum care-i chichirezul? Să-şi tragă şi el nişte comisioane. De-aia zicem că-i trist, că se duce dracului şi singura chestie mişto care se făcuse la Iaşi. Stăm pe recepţie şi aşteptăm ca sursa din interior să ne dea date exacte.

Locul din Iaşi unde maidanezii sunt stăpâni: Cam jalnic. Aşa a ajuns în prag de iarnă baza de agrement de la lacul de lângă aerohaltă. Pe lângă lucrările de întreţinere (smoală între plăcile de beton ale aleilor pietonale şi refacerea asfaltului la pista de biciclete), la imaginea dezolantă contribuie haitele de maidanezi ce au pus stăpânire pe acest loc. Cine vrea să facă o plimbare pe malurile lacurilor, de-ar vrea să admire natura în straie de toamnă, mai bine şi-ar pune pofta în cui. Maidanezii sunt pretutindeni: mulţi, înfometaţi, răi. Mai nasol este de cei care vin să alerge pe aleile din acest complex. În loc de anduranţă, proba se va transforma într-una de vizeză, cu câinii pe urmele alergătorilor.

Candidatul va fi pus cu mâna: Resemnare generală. Acest sentiment a cuprins filiala liberarilor din Podu ăl Roş. Juma de an, s-au dat ei mari artişti şi-au făcut o competiţie internă să aleagă cel mai bun candidat al partidului pentru alegerile de anul viitor de la primărie. Miză mare, număr mare de candidaţi: 9 liberari s-au aruncat în lupta pentru a fi desemnat drept pretendent oficial la jilţul din palatul roznovan. Numai că, spun sursele, toţi cei 9 sunt praf în sondaje. Şi, ca de fiecare dată, soluţia finală vine tot din Capitală. Mister Bazil Buldogu’ şi domniţa Aluniţa vor fi cei care vor desemna candidatul. Deci, băieţi, joaca s-a cam terminat. Treceţi imediat în coloană. Aţi stat prea mult pe-afară, jucându-vă de-a democraţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *