Bârfe în dar. Ce e bun, e rar

Of, ce dor, ce chin, ce jale! Flăcăii liberari sunt efectiv în pragul disperării. Apariția încă unui partid, autodeclarat de dreapta, Protecția și Stingerea Incendiilor (PSI), pe eșichierul politic, dar și a încă unui candidat independent la primărie le-a ruinat și ultimele speranțe pentru alegerile din iunie. Acum, cică băieții trimit în disperare emisari, doar-doar or mai îndupleca pe câte unul să iasă din competiție. Ideea e următoare: cu cât mai mulți competitori în cursă, cu atât scad șansele liberarilor de a obține mandate importante de consilieri la celeu și cejeu. Despre posturile alea mari, de primar și prezident, nici vorbă. Și-au pus pofta-n cui de mult.

S-a rupt lanțul de iubire: Deranj mare la societatea monopolistă Apa Chioară. După ce o firmă de construcții, antreprenor al unor lucrări la Apa Chioară, și-a bătut joc de un oraș întreg, au apărut și represaliile. Concret, firma Hidra a fost penalizată de Apa Chioară cu vreo 400.000 de euroi că a făcut rasol acțiunea de înlocuire a conductelor de apă și canalizare, întârziind șantierele și bulversând traficul auto. Dar asta e o obișnuință în România. Noutatea e că șefii Apa Chioară au penalizat firma asta. Ori a intrat corectitudinea în conducerea de la Apa Chioară, ori compania constructoare nu mai răspunde la comenzi și nu mai întoarce nimic din prea plin.

Un derutat trebuie să caute un plan de fugă: Cel mai insipid parlamentar pe care l-a avut vreodată Iașul, mister Palton Gogoș, liberar de frunte, a intrat în campanie electorală. Și e atât de atașat valorilor partidului încât combate cu sârg și spor pe propria-i pagină de Facebook. Și, minune mare, combate aproape zilnic. Că n-are like-uri nici cât vecinii de pe scara noastră de bloc, asta e altă treabă. Surprinde însă naivitatea lui mister Gogoș: el speră că astfel va fi remarcat iar la toamnă se va regăsi pe listele parlamentare, pe un loc eligibil de derutat. Adică, funcția pe care o ocupă și acum. Dom`le, hai că-ți spunem noi gratis. Am văzut lista, nu ești pe loc eligibil, nu te mai agita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *