Bârfe în pârg, le-am cules cu sârg. Poftiți și le gustați

Un fost primar își ia nevastă cu vreo 30 de ani mai tânără: Îl mai țineți minte pe Pepe Coțofraș, primul primar post-revoluționar al Iașului? Ăla de a fost afacerist, mason și fotograf? Da, chiar ăla care are o namilă de casă în Grădina Botanică a orașului. Implicat în mai multe istorii cu iz penal, Pepe Coțofraș a găsit soluția: își schimbă viața și se însoară cu o bunăciune, cu vreo 30 de primăveri mai mititică decât el. Hai, nu fiți invidioși, omul a avut o viață zbuciumată, tumultuoasă, iar acum, la bătrânețe, vrea să aibă si el alături un suflet tânăr care să-i poarte de grijă. Știți vorba aia: „cine poate, oase roade”. Așa și cu Pepe al nostru. Despre tânăra (ne)fericită nu știm prea multe, că nu-i deloc vreo vedetă. Investigăm și revenim cu detalii de-a fir a păr cât de curând posibil.

Buluc pe listele de la Iași ale lui Băse: Supărare mare la pemepul ieșean. Odată cu unirea cu unepereu, șansele șefilor de acolo de a prinde un loc eligibil au scăzut dramatic. Păi, haideți să vedem câți sunt cei care emit pretenții. Ar fi așa: domn’ gheneral Ghiță (’trăiți!) care e și prezidentul în funcție. Apoi ar fi dom’ Petrică, unul dintre cei mai longevivi parlamentari ai Iașului. O nominalizăm a treia, și doar pentru că e încă în funcție, pe madama doftor cu Camelii, deputat în exercițiu. Avem trei persoane grele până acum. O a patra ar fi domn’ Alin, băiat fin. Fost vice de județ, emite și el pretenții. Iar ultimul, dar nu cel din urmă, mister Mircer, patron de taximetrie. Total: cinci persoane care se vor „duela” pe doar două, hai maxim, trei locuri eligibile. Unii dintre cei menționați își caută alt partid. Supriză, nu vă spunem încă cine.

Madama asta a început o campanie agresivă online: E o revenire incredibilă, în forță. Ține capul de afiș pe Facebook de câteva zile. E prezentă peste tot, postează, comentează, apreciază. Are câte o părere pentru fiecare. Extrem de activă, pare o membră implicată a comunității. Asta până când coroborezi numele cu perioada anului în care ne aflăm. Este vorba despre doamna senator Miaela care a început în forță campania electorală pe Facebook. Madama este absolut disperată să mai prindă o tură, încă patru ani de frecat menta, pardon, de spart semințe pe banii noștri. Cum încă nu e clar cine conduce filiala liberară din Iași, Miaela e un pic speriată, că nu știe pe cine să perie. Așa că a început campania online. E bună și asta în lipsă de altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *