Bârfe populare, bune tare. Se văd deja mari câștigători, dar nu reușesc să se înscrie

Probleme mari pentru niște flăcăi care se și văd parlamentari ai țărișoarei ăsteia. Ei, doamnelor și domnilor, băieții de la 4 Iași, ăia cu Andrușca Postolaș în frunte, care vor candida pe listele USR (nu, nu e uniunea scriitorilor, e altă uniune) au mari probleme. Principala e că nu reușesc să strângă numărul de semnături care să le permită să depună listele de candidați. Păi, hai că asta e bună, ei vorbesc de 10%, procente pe care sunt siguri că le obțin la urne, dar nu sunt în stare să adune câteva de mii de semnături amărâte. O a doua și la fel de mare problemă, cel puțin la Iași, e că nu au pe cine pune pe liste. Adică, vorba aia, ei cu cine defilează. Mda, ca o primă concluzie, suntem gata să pariem, pentru Iași, la un uriaș eșec electoral pentru luptătorii „antisistem”.

Cutremur la liberarii din Capitală, unda seismică a ajuns până la Iași: Scandalul penal în care tocmai a fost implicat Buldogul liberar i-a băgat în ședință și pe peneliștii ieșeni. Nu, pe ei nu prea-i interesează de soarta Buldogului, dar două întrebări totuși au. Cu cât vor scădea ca procente în alegerile ce au să vină din cauza Buldogului? Iar a doua întrebare e mult mai practică. Sunt unii prin partidul din Podu ăl Roș care se gândesc acum, dacă Buldogul tot a plecat, n-ar putea să le facă vânt și oamenilor acestuia de la Iași? Adică, de-un par example, au apărut voci care revendică poziția 1 de la Senat, ocupată momentan de domn profesor Mitică, feblețea Buldogului. Hai, că se anunță mișto scandalul, stăm aproape și vă transmitem live de la fața locului. Voi pe ce pariați, rămâne sau nu cap de listă domn Mitică?

Planul secret al unui reftor, cu bătaie peste patru ani: Domnul TT, fost jude la Odaia Constituțională și actual reftor al celei mai vechi universități din țară, transmite mesaje contradictorii. Pe de o parte, a refuzat oferta liberarei Alinuța de a se pune în capul listei de candidați ieșeni. Pe de altă parte, reftorul TT a pornit o agresivă campanie de promovare a propriei imagini în presa locală. Azi la o televiziune, mâine la alta, poimâine interviu în presa scrisă și tot așa. Păi, dacă nu candidează nicăieri, la ce-i trebuie publicitate pe persoană fizică? Surse din anturajul reftorului TT spun că domnul în cauză are planuri cu bătaie lungă: peste 4 ani să ajungă șeful filialei ieșene a liberarilor și candidatul acesteia la primărie. Hai, că-i tare asta. Are deja planuri de mărire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *