Bârfe, zvonuri şi vrăjeli sunt beton, nu aiureli

Atmosferă de priveghi la sediul leberalilor: Deunăzi, n-avurăm noi ce face și merserăm la plimbare prin centru și de-acolo la vale, prin Podu Roș. Era cică ședință în marea famelie leberală și voirăm s-o vedem și noi și s-o numărăm. Întâi, ne-am zis că e vreo ședință secretă și se vorbește în șoaptă, că din stradă nu se auzea mai nimic. Da’ nici pe geam nu se vedea mare lucru. Pe urmă, ne-am lămurit. Era o ședință normală, doar că deși era ditamai Beroul județean, nici jumate din membri nu erau prezenți. Bine, încă de la alegerile evroparlamentarești e pe la leberali o atmosferă de priveghi, așa că atmosfera de înmormântare n-ar trebui să mire pe nimeni. Nasol e că nici echipa de campanie nu e mai veselă, iar principala ei ocupație e căutarea de scuze pentru viitorul eșec din noemvre. Una peste alta, beroul județean a cam devenit berou municipal, că nu prea mai are membri din județ, iar cei care mai sunt nu prea mai vor să se afișeze prin Podu Roș. Doar trei oameni mai vorbesc oficial prin partid, restul mârâie pe la colțuri și-și aduc aminte că Rechiniu ținea feleala în frâu chiar și în cea mai neagră opoziție. E drept, Rechiniu avea conseleri aleși pe sprânceană. Afară de vreo două simpatii, restul chiar erau valabili, nu strânsură, ca acum.

Râsu’ – plânsu’ cu Avoievodiței: Ultima mișcare făcută de Avoievodiței pare să-i fi lămurit și pe ai lui că omul e ranchiunos cât încape și schimbător mai ceva ca timpul probabil. Dar ca să zici azi că zăpada e albă și pe urmă să ajungi la concluzia că e neagră ca fundul ceaunului, asta mai greu, dar nu imposibil pentru omul nostru. Cum fu faza cu Kir Ila de deunăzi. Când fu mătrășit de la Cejău și înlocuit cu un popular, Avoievodiței a sărit în sus că e ilegal și a atacat în instanță hotărârea. Pe urmă, s-a certat cu Kir Ila și a ajuns la concluzia că hotărârea a fost perfect legală. Dom’le, știm că legea la noi e interpretabilă după cum îi tună fiecăruia, dar chiar așa, 180°? Chiar ții să te faci de râs? Sfat gratis, că naivitatea ne-a fost mereu simpatică. Pentru viitor, că de-acum boacăna e făcută. În caz de situații dintr-astea, pur și simplu lași lucrurile să curgă. Și vorbești cu juriștii să uite la ce oră e procesul, pierzi și gata. Ai zis că e ilegal și ai făcut acțiune? Ei, te lași bătut și rezultă că e legal. Ce leafă au consilierii matale?

Pe un fost mare bișnițmen îl paşte un faliment răsunător: Un personagiu de care n-am mai vorbit demult e unul din cei mai vechi bișnițmeni din târg, Comă pre porecla lui, ăla de-a arătat că se pot scoate bani și din tot felul de gioarse ruginite și maculatură. Se știe că omul are probleme mari cu purcoiul lui de firme. În ultimul timp, se chinuia să convingă băncile că poate ține vreo două-trei firme pe linia de plutire, urmând să le închidă pe cele care-i aduc doar găuri în buzunar. Partea proastă ar fi însă că cică nu a convins nicio bancă cu planul ăsta și că urmează un faliment răsunător și definitiv. Vă anunțăm noi când se bate ultimul cui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *